Американската администрация по храните и лекарствата разреши поставянето на 3-та

...
Американската администрация по храните и лекарствата разреши поставянето на 3-та
Коментари Харесай

В САЩ разрешиха трета доза „Модерна“ и втора „Джонсън и Джонсън“

Американската администрация по храните и медикаментите позволи слагането на 3-та доза от имунизацията на „ Модерна “ и 2-ра доза от имунизацията на „ Джонсън и Джонсън “ за възрастни и за изложени на висок риск от COVID-19 заради здравословни проблеми, работни отговорности или условия на живот.
Третата доза „ Модерна “ би трябвало да бъде сложена минимум шест месеца след втората инжекция. Тази трета доза обаче би трябвало да бъде половината от дозата, употребена при първите две имунизации. Дозировката е основана на данните на компанията, които демонстрират, че това е задоволително, с цел да се възвърне имунитета.
За еднократната ваксина на „ Джонсън и Джонсън “ Администрацията по храните и медикаментите позволява на всеки, който я е получил минимум 2 месеца след първата да получи и втора доза.
Разрешенията на регулатора са разнообразни, защото имунизациите са направени по друг метод и е належащо да бъдат дозирани по друг метод.
Ваксината на „ Джонсън и Джонсън “ е посочила по-ниско равнище на успеваемост от имунизациите на „ Модерна “ и „ Пфайзер/Бионтех “ и това постанова по-кратък интервал на втората доза.
Официално се позволява и „ смесването и съчетаването “ на разнообразни ваксини, изключително за хора, които са имали непряк резултат от избрана ваксина, само че държат да имат и още спомагателна отбрана.
От центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията ще проведат спомагателни съвещания с специалисти по-късно тази седмица преди публично да дадат рекомендации кой би трябвало да получи бустерна доза и по кое време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР