Американската администрация планира да отдели 788 милиона долара за противодействие

...
Американската администрация планира да отдели 788 милиона долара за противодействие
Коментари Харесай

САЩ дава 788 милиона долара, за да противодейства на Русия в Евразия

 Американската администрация възнамерява да отдели 788 милиона $ за противопоставяне на Русия през финансовата 2021 година по линия на Държавния департамент на Съединени американски щати. Това демонстрират публикуваните във вторник справочни материали на американското външнополитическо ведомство, предава ТАСС.

Те бяха оповестени обществено, откакто Белият дом показа на Конгреса на Съединени американски щати план на федералния бюджет на Съединени американски щати за идната фискална година. 2020 финансова година завършва в Съединени американски щати на 30 септември, предава " Фокус ".

Според прессъобщение на Държавния департамент, изпълнителната власт има намерение да " влага 763,8 милиона $ в задгранична помощ, както и 24 милиона $ в целево финансиране за противопоставяне на съветската дезинформация и агитация в Европа, Евразия и Централна Азия “.

" Поради засилената конкуренция сред силите, засилващи властта си, бюджетът цели да ускори поддръжката на тактиката на [Вашингтон] в Индийския и Тихия океан, да противодейства на зловредните въздействия на Китай, Русия и Иран, да пази правата на индивида и религиозната независимост, да пази американските граници и да оказва помощ на съдружниците, тъй че те да станат по-силни сътрудници в региона на националната сигурност и стопанската система “, се акцентира в документите.

В същото време там се прецизира, че през 2021 година държавното управление на Съединени американски щати има намерение да изразходва 1,5 милиарда $ за целеви стратегии за задгранична помощ и още 596 милиона $ за " дипломатическо съдействие за поддръжка на тактиката в Тихия и Индийския океан “.

Изпълнителният клон на американските управляващи чака да отдели 337,5 милиона $ за подкрепяне на " значими сътрудници в Близкия изток “ в битката против иранското въздействие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР