Американската администрация има за цел да затвори специалния затвор в

...
Американската администрация има за цел да затвори специалния затвор в
Коментари Харесай

САЩ мислят да закрият Гуантанамо

Американската администрация има за цел да затвори специфичния затвор в Гуантанамо. Това съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън в изявление за телевизия CBS, което се излъчи в неделя.

" Смятаме, че би трябвало да бъде затворен, това несъмнено е цел, само че точно там ще насочим част от вниманието си през идващите месеци ", сподели Блинкън.
 Съединени американски щати и НАТО публично започнаха изтеглянето на войските си от Афганистан
Съединени американски щати и НАТО публично започнаха изтеглянето на войските си от Афганистан

Изтеглянето би трябвало да завърши до 11 септември

Той не пропусна да означи, че Вашингтон би трябвало да е подготвен за всеки сюжет за развиване на събитията в Афганистан по отношение на изтеглянето на американските сили оттова.

По-рано Белият дом удостовери проектите на президента Джо Байдън да затвори специфичния затвор в Гуантанамо. Разположен е на военноморска база, наета от американците от 1903 година в залива Гуантанамо, Куба, на 15 км от едноименния град.

През 90-те години на предишния ХХ век имаше филтрационен лагер за бежанци от Куба и Хаити, опитващи се да се реалокират в Съединените щати.

Решението за основаване на специфичен затвор на територията на военноморската база е взето от Пентагона като част от антитерористичната стратегия на администрацията на президента Джордж Буш.
 Байдън се пробва да затвори Гуантанамо
Байдън се пробва да затвори Гуантанамо

Байдън може да се подпише под изпълнителна заповед

Между ноември 2001 година и март 2002 година тази администрация издава редица постановления по отношение на основаването на затвор за изключително рискови нарушители , определянето на техния статут и основаването на специфични правосъдни органи - военни комисии под юрисдикцията на Министерството на защитата.

Лагерът за краткотрайно задържане в Гуантанамо беше реконструиран и трансфорат в пълноценна пенитенциарна институция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР