Американската администрация е готова да излезе във всеки един момент

...
Американската администрация е готова да излезе във всеки един момент
Коментари Харесай

Тръмп взима историческото решение за Иран, какво следва

Американската администрация е подготвена да излезе във всеки един миг от иранското съглашение, в случай че не успее да контракти нови условия по нуклеарната договорка с Техеран. Това съобщи американският президент Доналд Тръмп по време на изявление от Белия дом.

„ В случай, че на нас не ни се отдаде опция да достигнем до решение…, действието на съглашението ще бъде прекъснато. То се намира под непрекъснато преразглеждане “, сподели президентът и добави, че решението за излизането от контракта може да бъде взето във всеки един миг.

По думите му той е поръчал на своята администрация, дружно с Конгреса, да прегледа опциите за поправяне на дефектите в съглашението сред Техеран и групата „ 5+1 “ (САЩ, Русия, Англия, Китай, Франция и Германия) от 2015 година

„ Обявявам, че ние не можем и не би трябвало да сертифицираме (изпълнението на договора). Ние няма да продължим да следваме този път, който води към още повече тероризъм, принуждение. По тази причина аз поръчах на моята администрация да работи в тесни връзки с Конгреса и нашите съдружници, с цел да се оправят с доста сериозните пропуски в контракта “, сподели той.

„ Както видяхме при Северна Корея, колкото повече пренебрегваме опасността,

толкоз по-рязка става тя “, сподели Тръмп.

В изявлението си Тръмп също по този начин уточни, че Иран е главната страна спонсор на тероризма, като през годините тя е оказвала както подпомагане на „ Ал Кайда “ и талибаните, по този начин и на Осама бин Ладен след атентатите от 11 септември.

Тръмп пред военни: Затишие пред стихия

Иран заплаши Съединени американски щати, може да се върне към нуклеарната си стратегия "до дни и часове "

Тръмп атакува Иран, заплаши Корея с заличаване

„ Иранският режим остава основен спонсор на тероризма. Той продължава да оказва подпомагане на „ Ал Кайда “, придвижването на талибаните, „ Хизбула “, ХАМАС и други терористични сили “, сподели президентът.

По думите му Съединени американски щати ще положат всички старания, с цел да не може Техеран

да се снабди с нуклеарно оръжие. „ Ние подхващаме редица значими стъпки за опълчване на враждебните дейности на Иран “, сподели президентът.

Той също по този начин добави, че страната се е намирала на границата на тоталния срив, преди Съединени американски щати да анулират глобите против нея през 2015 година и още веднъж назова нуклеарното съглашение "едно от най-лошите “ в историята на Съединени американски щати.

Президентът на Иран Хасан Рухани предизвести, че Съединени американски щати не могат да анулират

едностранно договорката за иранската нуклеарна стратегия, защото тя не е подписана единствено сред Вашингтон и Техеран.

"Нито един президент не може да анулира интернационално съглашение, което бива подкрепяно от Организация на обединените нации. Това не е контракт сред Иран и Съединени американски щати, не може да бъде разтрогнат ", съобщи Рохани в публично послание, излъчено по телевизия "Прес ТВ ". Той добави също по този начин, че страната му ще продължи съдействието си с Международна организация за атомна сила (МААЕ) в рамката на интернационалното право.
 Иранският президент Хасан Рохани Иранският президент Хасан Рохани
Американското министерство на финансите включи елитните ирански военни елементи

от Ислямския революционен гвардейски корпус в своя лист с терористични организации, оповестиха управляващите във Вашингтон.

В известието на министерството се показва, че включва корпуса в листата с интернационалните терористични организации поради оказаната от него поддръжка за терористични групи, в това число „ Хизбула “, ХАМАС и талибаните.

Финансовите управляващи показват също, че уголемяват глобите си против Иран

с четири компании в областта на машиностроенето, вноса и износа.

Според министерството Революционната армия е „ изиграла централна роля в установяването на Иран като съществена страна спонсор на тероризма в света. Иран се стреми към власт на цената на районната непоклатимост и министерството на финансите продължава да употребява своите компетенции, с цел да попречва разрушителните дейности “ на армията, съобщи министърът на финансите Стив Мнучин.

Той акцентира, че елитните ирански военни елементи попадат в терористичния лист поради поддръжката си за „ Ал Кайда “, която се явява специфична мощ вътре в самата армия. По думите му частният бранш би трябвало да признае, че армията съставлява опасност за иранската стопанска система и тези, които правят бизнес с компании, следени от армията се излагат на риск.

Решението на финансовото министерство значи,

че американски жители и компании няма да имат право да правят активност с включените в черния лист организации, като също по този начин техните активи в американската банкова система ще бъдат замразени.

По-рано съветникът на иранския аятолах Али Хаменей по интернационалните въпроси

Али Акбар Велаяти съобщи, че Техеран обмисля всички разновидности за отговор при положение, че Революционната армия бъде причислена от Съединени американски щати като терористична организация.

Англия, Германия, Франция и Русия оповестиха,

че ще следват компактно уговорката си към иранското нуклеарно съглашение макар изразената по-рано позиция от страна на американския президент Доналд Тръмп.

Засега решението на Тръмп да изтегли страната си от подписаната през 2015 година нуклеарна договорка с Техеран бе подкрепено единствено от Саудитска Арабия и Израел.

"Кралството поддържа и посреща с утвърждение твърдата тактика (на САЩ) към Иран и нейната нападателна политика ", разгласи през днешния ден формалната Саудитска осведомителна организация.

Противопоставянето сред Съединени американски щати и Иран датира още от самата Ислямска гражданска война през 1978, довела до настоящия и сега режим, в който духовенството държи висшата власт.

Напрежението обаче спадна след сключването на интернационалното нуклеарно съглашение с Иран, в което основна роля имат Европейски Съюз и Съединени американски щати при предходния президент Барак Обама. В подмяна на отпадане на наложените през 2010 търговски наказания върху Иран, страната се съгласи да приключи използването на нуклеарна сила за военни цели.

Съгласно съглашението на всеки 3 месеца американският държавен глава би трябвало да излиза с оценка дали Техеран го съблюдава.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР