Американска военна база в България под тревога Чарли за тероризъм.

...
Американска военна база в България под тревога Чарли за тероризъм.
Коментари Харесай

Американска военна база в България под тревога „Чарли” за тероризъм

Американска военна база в България под паника „ Чарли ” за тероризъм. Няколко американски военни бази в Европа са сложени в положение на нараснала подготвеност в почивните дни, оповестяват Си Ен Ен и Ей Би Си, като цитират осведомени с въпроса американски длъжностни лица.

Според „ Старс енд страйпс “, издание на американската войска, инструкция за нараснала подготвеност е издадена за гарнизона в Щутгарт (където е щабкватритара на Европейското командване), други обекти в Германия, в Румъния и България, както и в авиобаза „ Авиано “ в Италия.

Нивото е нараснало до положение на отбрана „ Чарли “.

Задържаха българка в Бургас, търсена за трафик на деца в Гърция 01.07.24 17:29 Американска военна база в България под паника „ Чарли ” за тероризъм 01.07.24 17:16 Калин Стоянов: Не съм партийна кандидатура, работих и в кабинета Денков, и в този момент в служебния 01.07.24 17:05 Увеличените разноски и националният дълг заплашват отбранителната дарба на Съединени американски щати 01.07.24 16:51 Откриха мъртвец на жена наоколо до бар на Северния плаж в Бургас 01.07.24 16:50

Какво е „ Чарли “

Опасенията са, че американски боен личен състав или уреди могат да станат цели на терористична офанзива. Това е второто най-високо равнище на подготвеност. Американската войска преглежда положение „ Чарли “ като нужда, „ когато възникне случай или се получи разследваща информация, показваща някаква форма на терористично деяние или е (когато) евентуално на прицел да са личен състав или уреди “.

Пред Си Ен Ен един от чиновниците, ситуиран в база в Европа, споделя, че не е виждал такова нио на опасност „ най-малко от 10 години “. Това нормално, по думите му, значи, че е получена „ дейна достоверна опасност “.

Реакции

Базата в Щутгарт трансферира към EUCOM въпросите на Stars and Stripes. Официално Европейското командване отхвърля да „ навлиза в (коментари за) съответни ограничения “ от оперативни съображения, въпреки да прецизира, че постоянно подхваща „ спомагателни стъпки “ за сигурност, до момента в който прави оценка разнообразни фактори и „ непрестанно следи средата за сигурност “. Персоналът в Европа е съветван „ внимателен и нащрек от самото начало “.

Не е ясно какви разследващи данни са провокирали нарасналата сигурност, само че европейските управляващи предизвестиха за евентуална терористична опасност на континента, изключително преди Олимпийските игри в Париж през юли и по време на настоящото футболно състезание Германия.

Германското държавно управление (с конкретизиране, че се готви за всевъзможни вероятни рискове от ислямистки гнет до хулигани) изпрати 580 интернационалните служители на реда, с цел да оказват помощ за сигурността дружно с немски чиновници, отбелязва Си Ен Ен. Франция също увеличи системата си до най-високо равнище.

Източник: narod

Още вести четете в: България, Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР