Американска компания в компютърния хардуер е доставяла оборудване на руска

...
Американска компания в компютърния хардуер е доставяла оборудване на руска
Коментари Харесай

Ройтерс: US фирма помага на Русия да строи ракети

Американска компания в компютърния хардуер е доставяла съоръжение на съветска компания производителка на ракетите С-400, които Русия употребява във войната си в Украйна, написа през днешния ден Ройтерс в специфична обява от журналистическо следствие.

Базираната в Морисвил, Северна Каролина " Икстрийм нетуъркс ", която се котира на софтуерната борса NASDAQ, създава съоръжение за компютърни мрежи, което съгласно следствието, е стигало до офисите на ММЗ " Авангард ", дружество в системата на съветската военна индустрия, което взе участие в производството на зенитно-ракетните системи С-400. То е измежду попадналите под комерсиална възбрана за американската промишленост още със глобите наложени на Русия през 2014 година поради анексията на Крим. 

Доставките на " Икстрийм " за ММЗ " Авангард " са ставали чрез посредници и американската компания през днешния ден хвърля върху тях отговорността продукцията ѝ да стига до " неприятни артисти ". Американските управляващи, виновни за използването на глобите, още не са коментирали случая.

През април т.г. чиновник на " Икстрийм " е подал интернационален сигнал, че компанията му се популяризира пред военни снабдители в Русия и че оборудването ѝ се употребява в съветски бойни кораби и информационни системи. В обясненията си пред Ройтерс компанията декларира, че става дума за неудовлетворен чиновник, който е бил набелязан за уволняване поради несправяне със отговорностите си.

Фирмата декларира, че сама е докладвала на американските управляващи за нарушавания на забраната за експорт.

Агенцията споделя, че основава разкритията си на изявленията с трима души, осведомени с доставките и на изследване на документи, свързани с тях от 2016 до 2021 година

Според обявата съоръжение на " Икстрийм " употребяват и американските военни и галактическата организация на Съединени американски щати НАСА.

Съединени американски щати постановиха наказания на Турция за това, че купи съветски ракети С-400 и също я изключи от програмата си за доставка на най-модерните американски изтребители Ф-35.

В последно време Русия употребява високоточните ракети С-300 и С-400 освен по главното им предопределение, за поразяване на въздушни цели, само че и за обстрел на наземни обекти, измежду които постоянно попадат жилищни квартали и гражданска инфраструктура в Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР