Американска компания Lockheed Martin достави най-мощния боен лазер до момента,

...
Американска компания Lockheed Martin достави най-мощния боен лазер до момента,
Коментари Харесай

Lockheed Martin даде на американската армия първи боен лазер с мощност 300 киловата

Американска компания Lockheed Martin достави най-мощния военен лазер досега, на едно от изследователските звена на американската войска. Мощността на тази система е 300 kиловата, което е пет пъти повече от мощността на лазерните системи HELIOS, които са предопределени за инсталиране на кораби на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Лазерите за армейско приложение, са сфера, която се развива интензивно в продължение на две десетилетия. В някои случаи лазерните системи към този момент са съумели да създадат прехода от пробни и тестови мостри към действителни съоръжения, които се доставят на военните. 

Бойните лазери са комплицирани системи, състоящи се от доста подсистеми, зареждания, светлинни генератори, устройства за центриране на лъча, фокусиращи устройства и други Не единствено, че всяка от тези подсистеми би трябвало да работи вярно, само че техният дизайн би трябвало да бъде елементарен, задоволително здрав, с цел да издържи на всички натоварвания на наземна, въздушна и галактическа работа. Ето за какво военните избраха твърдотелни лазери пред други типове, които имат повече, само че по-малко надеждни съставни елементи. Новият лазер, с мощ от 300 kиловата, спрямо предходните системи с по-ниска мощ, ще може да поразява огромни цели на по-голям обсег и с по-висока скорост. Първите полеви тествания на тази система ще се проведат тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР