Американска делегация пристига у нас, за да проведе разговор във

...
Американска делегация пристига у нас, за да проведе разговор във
Коментари Харесай

У нас пристига американска делегация, за да говорим за Украйна

Американска делегация идва у нас, с цел да организира диалог във връзка със обстановката към Украйна. Пратеници на американската администрация ще посетят освен София, само че и Букурещ и Брюксел.

Делегацията ще бъде управлявана от съветника на Държавния департамент Дерек Шоле. Позицията му е еквивалентна на поста заместник-ръководител на американското външно министерство.

Американски емисари ще бъдат в България, Румъния и Белгия от 7 до 11 февруари. Посещението ще бъде " продължение на огромните дипломатически старания " на Вашингтон, дружно с неговите " европейски съдружници в поддръжка на обединен метод " към Русия в актуалната обстановка към Украйна, прецизират от Държавния департамент. Тези взаимни старания целят да насърчат Русия " да избере дипломация и деескалация ", осведоми " Фокус ".

В България Шоле и обкръжението му ще проведат нов кръг от двустранния стратегически разговор, в Румъния ще обсъдят, наред с другото, разполагането на спомагателни американски военни елементи, а в Брюксел ще се срещнат с представители на НАТО и Европейски Съюз, с цел да продължат полемиките по обстановката към Украйна, да проучат напредъка по разговора с Москва за сигурността, както и развиването на евентуални нови строги стопански наказания против Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР