Американска частна инвестиционна компания води е лидер сред участниците в

...
Американска частна инвестиционна компания води е лидер сред участниците в
Коментари Харесай

Лукойл продава рафинерията в Сицилия на американска компания?

Американска частна капиталова компания води е водач измежду участниците в търга за придобиване на Нефто-преработвателния цех на Лукойл в Сицилия. Италия ускорено търси опция на национализирането на рафинерията, която ще затвори, в случай че остане в съветски ръце.

Според източничници заподнати със обстановката, Crossbridge Energy Partners са направили дю дилиджънс в рафинерията ISAB в границите на 12 дни, написа Файненшъл Таймс. Деловото издание напомня, че Crossbridge Energy Partners, дъщерно сдружение на Postlane Capital Partners, купи остаряла датска рафинерия от Shell през 2021 година.
 Заговори се за национализация на рафинерията на Лукойл в Италия
Заговори се за национализация на рафинерията на Лукойл в Италия

ISAB е най-голямата петролна рафинерия в страната

Когато петролното ембарго на Европейски Съюз против износа на съветски нефт по море влезе в действие през декември, рафинериите в Сицилия ще изгубят достъп до суровините, доставяни от Лукойл.

Продажбата на завода, който доставя 22% от италианското гориво, ще разреши търсенето на различни източници на нефт.

Плановете за смяна на собствеността на ISAB следват решението на Германия да национализира три рафинерии, благосъстоятелност на съветската Роснефт.

Според изданието Италия, която е в политическа невъзможност след вота на съмнение към държавното управление през юли, е отказала да прегледа национализацията на завода на Лукойл.

" Лукойл " купува дъщерното сдружение на Shell в Русия

Дружеството има верига от 411 бензиностанции

Crossbridge и ISAB отхвърлиха да разясняват възможна договорка. Новият ръководител на рафинерията Рустем Гималетдинов, който посети Сицилия тази седмица, сподели на чиновниците, че не се възнамерява продажба, съгласно локални медии.

Vitol, най-големият търговец, също неотдавна организира диалози с италианските управляващи за бъдещето на сицилианския цех, от Equinor също са показали прелиминарен интерес, настояват осведомени с тевата. И двете компании отхвърлиха коментар.
 Съединени американски щати със заповед за изземване на аероплан на стойност $45 милиона, благосъстоятелност на съветската енергийна компания
Съединени американски щати със заповед за изземване на аероплан на стойност $45 милиона, благосъстоятелност на съветската енергийна компания " Лукойл "

Самолетът е влезнал и изхвърчал от Русия в нарушаване на глобите на Министерството на търговията на Съединени американски щати против Русия

Преработвващият нефт комплекс ISAB в Югоизточна Сицилия е третият по величина в Европа. През 2013 година Лукойл стана едноличен притежател на ISAB, който включва две рафинерии, свързани с тръбопроводна система и интегрирани в обединен софтуерен комплекс с общ потенциал 16 милиона тона годишно, както и резервоарна база с размер 3,7 милиона кубически метра и 3 морски места, напомня finmarket.ru.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР