Американска авиокомпания American Airlines Group Inc. планира да намали броя

...
Американска авиокомпания American Airlines Group Inc. планира да намали броя
Коментари Харесай

Големи превозвачи орязват международни полети заради проблемите с Boeing

Американска самолетна компания American Airlines Group Inc. възнамерява да понижи броя на интернационалните полети през лятото заради забавянето на доставките на нови самолети 787 Dreamliner от Boeing. Това написа деловото издание The Wall Street Journal, базирайки се на осведомени източници и чернова на вътрешен документ на компанията.

Компанията няма да извършва полети до Единбург, Шанън и Хонконг идващото лято и ще понижи броя на полетите до Шанхай, Пекин и Сидни, съгласно документа.

Големият американски въздушният транспортьор няма да възобнови сезонните полети до Прага и Дубровник, а също по този начин ще отсрочи началото на полетите по редица дестинации, да вземем за пример от Сиатъл до Бангалор, които бяха оповестени преди експлоадирането на пандемията от ковид.

Решението на компанията е още един образец за компликациите, които сътвориха продължаващите проблеми на Boeing с производството на Dreamliner, на процедура лишавайки компанията от способността й да доставя авиопревозвачите с самолети за повече от година, написа WSJ.

Говорител на Boeing сподели, че компанията надълбоко съжалява за " следствията за нашите клиенти, до момента в който работим върху процеса за обновяване на доставките на новия 787 ".

Очаква се доставките да бъдат обновени до 1 април 2022 година - по-късно от прогнозата, само че тази дата е най-ранната допустима дата, настояват източниците.

Авиокомпаниите към момента не са одобрили точния лист с дестинации за летния интервал и може да вземат поради други ограничавания, в това число отслабването на търсенето заради разпространяването на новия вид на ковид и оставащите ограничавания за пътешестване.

United Airlines Holdings Inc., друга американска самолетна компания, очакваше доставката на осем самолета 787 през втората половина на 2021 година, се споделя в изказване на компанията до регулатора през юли. Говорител на компанията сподели, че самолетната компания интензивно работи с Boeing, с цел да разбере по какъв начин закъсненията на доставките могат да повлияят на нейните полети.

В хода на търговията в четвъртък акциите на American Airlines паднаха с 1,7%, а на Boeing - с 2,5%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР