Американкото правителство е било подведено от доброжелатели, за да включи

...
Американкото правителство е било подведено от доброжелатели, за да включи
Коментари Харесай

За Горанов американското правителство е подведено за Магнитски от доброжелатели

Американкото държавно управление е било подведено от " доброжелатели ", с цел да включи някогашния министър на финансите Владислав Горанов в санкционния лист по " Магнитски ". В претекстовете имало доста неточни изказвания.

Това съобщи самият Горанов по бТВ през днешния ден.

За следващ път той отхвърли да има нещо общо с подкупи от хазартния необут Васил Божков, да е протектирал бизнеса му, в това число посредством " инструкции " към членове на комисията по хазарта и прочие Нямал общо с Движение за права и свободи и Делян Пеевски - с изключение на, че като министър " своите " му се сърдели, че отпуска средства и на общини на Движението.

" Член съм на ГЕРБ. Не съм в управителните органи, само че съм член на ГЕРБ ", затвърди Горанов, като добави, че обстановката в действителност можело да се употребява за нанасяне на репутационна вреда на партията.

За него оценката на американското държавно управление била " притеснителна и " разочароваща ", защото в действителност уважавал  " американския метод на живот ". А изказванията в претекстовете Горанов дефинира като " неточни ". 

Аз бях този, който установи казуса и стартира решаването му със закриването на комисията по хазарта и прехвърлянето ѝ към Национална агенция за приходите " - посочи Горанов. Неточност било, че изменял законодателството в интерес на Божков (твърденията на родна почва са, че това е правела Менда Стоянова - някогашната шефка на бюджетната комисия от ГЕРБ).

" Аз фактически считам че нашите сътрудници са подведени. "

" Аз знам моята истина и тя не е в интерес на изказванията, използани от някои доброжелатели, към американската страна. "

" Аз различавам въздействието на българи в този развой, които са се възползвали от доверието на нашите сътрудници " - на няколко пъти съобщи Горанов.

И попита защо да подкупва чиновници от комисията по хазарта като може да им подреди. Изтъкна, също по този начин, че в състава на комисията влизаха представители и на други институции, в това число ДАНС и ГДБОП. Досега никой не го е показал като лице, оказвало някакъв напън.

По отношение на Пеевски Горанов заяви (пак), че се познавали от времената, когато единият бил началник на отдел, другият зам.-министър. Но за какво се говорело, че е непосредствен до Движение за права и свободи? - Защото като финансов министър отказвал да дели общините на наши и ваши. И получавал упреци от ГЕРБ, че отпуска средства и на локалната власт, представлявана от Движение за права и свободи.

" Тази връзка с Движение за права и свободи е комфортна нечиста сделка ", съобщи.

Щял да изложи причините си пред американското държавно управление.
Още по темата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР