Американката ШаКари Ричардсън е новата световна шампионка в бягането на

...
Американката ШаКари Ричардсън е новата световна шампионка в бягането на
Коментари Харесай

Ричардсън грабна титлата на 100 метра с изключително време

Американката Ша " Кари Ричардсън е новата международна шампионка в бягането на 100 метра, откакто победи на Световното състезание по лека атлетика в Будапеща с извънредно време. Ричардсън победи ямайките Шерика Джаксън и Шели-Ан Фрейзър-Прайс с връх на международните състезание - 10.65 секунди.


В доста мощен край с присъединяване на девет състезателки, от които седем слязоха под 11 секунди, 23-годишната Ричардсън бе над всички и най-сетне се качи на международния връх, откакто в последните две години не взе участие на Световното състезание в Орегон и Олимпийските игри в Токио. Джаксън завоюва сребърния орден, а топ 3 добави ветеранката Фрейзър-Прайс.

В бранша за мятане на диск първенецът от Орегон Кристиян Чех и олимпийският отличник Даниел Стал си спретнаха страховит двубой, като Чех на два пъти повеждаше, само че Стал успяваше да го задмине, в това число и с последния опит в надпреварата. В последна сметка шведът завоюва втора международна купа в кариерата си със 71,46 метра, което също е връх на международните шампионати, а Чех финишира втори със 70,02. Литовецът Миколас Алекна завоюва бронза с 68.85.

В тройния скок при мъжете Фабрис Занго сграбчи купата със 17,64 метра, а зад него се подредиха кубинците Ласаро Мартинес и Кристиян Наполес. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР