Американката Микаела Шифрин е голямата победителка в Банско! След като

...
Американката Микаела Шифрин е голямата победителка в Банско! След като
Коментари Харесай

Шифрин триумфира и в супергигантския слалом в Банско

Американката Микаела Шифрин е огромната победителка в Банско! След като тя победи в спускането в петък, през днешния ден носителката на Големия бистър глобус в последните 3 сезона беше най-бърза и в супергигантския слалом в старта за Световната купа.

Шифрин приключи с време 1:10.88 минути, като остави зад себе си италианката Марта Басино (1:11.17 минути) и Лара Гут-Бехрами от Швейцария (1:11.58 минута).

Снимка: Ладислав Цветков

66-ата победа в старт от Световната купа на Шифрин я приближи единствено на 1 триумф от третото място в по този индикатор в историята. Пред нея е австриецът Марсел Хиршер (67 победи), огромна звезда при дамите Линдзи Вон, която постави завършек на кариерата си през 2019 година (82 победи), и именитият швед Ингемар Стенмарк (86 победи).

Също по този начин американката към този момент може да се похвали, че е била победителка в четирите съществени дисциплини през сегашния сезон - слалом, великански слалом, супергигантски слалом и втурване.

За подгласничката на Шифрин - Басино, това е втори подиум в Банско, откакто в събота (25 януари) се подреди на второ място в спускането.
Италианки окупираха подиума след втория старт в Банско (ГАЛЕРИЯ) Елена Куртони с първа победа в старт от Световната купа
В надпреварата присъединяване не взе олимпийската шампионка Естер Ледецка, която избра да насочи силите си към идващия старт от Световната купа в Русия.

След старта в Банско, Шифрин усили задатъка си отпред в класирането за Големия бистър глобус. Тя към този момент има 1225, втора е Федерика Бриньоне с 855, а Петра Влъхова е трета с 830 точки.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР