Американката Микаела Шифрин достигна постижение на идола си от детинство

...
Американката Микаела Шифрин достигна постижение на идола си от детинство
Коментари Харесай

Шифрин спечели паралелния градски слалом в Осло

Американката Микаела Шифрин доближи достижение на идола си от детинство Марлиз Шийлд, а в последна сметка завоюва градския успореден слалом, който се организира в норвежката столица Осло.

За Шифрин, която на финала надви над швейцарката Уенди Холденер, това е 37-а победа за международната купа и по този начин тя реализира резултата на отказалата се австрийка Шийлд, известна специалистка в слалома.

Шифрин завоюва и двата манша във финала, като в първия имаше преднина от 0.01 секунди, а във втория от 0.17.

22-годишната американка е на 6-о място в тази класация, която се оглавява от сънародничката й Линдзи Вон със 78 победи. Шифрин печели за повторно тази година успореден слалом, като това е и нейна седма победа през сезона, въпреки и реализирана в сложни условия - мъгла и неприятна видимост по трасето. Тя се трансформира и в главен любимец за златото в слалома в Пьончан, което завоюва в Сочи преди четири години.

Мелани Мелярд от Швейцария пък завоюва дребния край за 3-ото място, откакто се наложи над Фрида Хансдотер от Швеция. Словачката Петра Влъхова, която е посочена също за сериозен любимец, отпадна на четвъртфинал от Мелард.

В генералното класиране отпред е Шифрин с с 981 точки, пред германката Виктория Ребенсбург с 510 и словачката Влъхова с 425.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР