Американката Микаела Шифрин даде най-доброто време в първия манш на

...
Американката Микаела Шифрин даде най-доброто време в първия манш на
Коментари Харесай

Шифрин с първо време в първия манш на гигантския слалом на СП в Кортина

Американката Микаела Шифрин даде най-хубавото време в първия манш на женския великански слалом от Световното състезание по ски-алпийски дисциплини в Кортина д‘Ампецо (Италия).

Mikaela Shiffrin: LUCE VERDE |
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
Американката мина трасето по „ Олимпия каузи Тофане “ за 1:13.22, с което приключи на 0.02 секунди пред своята сънародничка Нина О‘Брайън. Младата американка сервира изненадата на първия манш, откакто с 19 стартов номер, тя се класира в челото. О‘Брайън даже имаше преднина от 0.49 секунди по отношение на Шифрин на последната междинна контрола, само че доста мощната последната част на пистата по-титулуваната от двете американки разреши да повече преди решителното, второ втурване.

O Brien col pettorale 19 a 2 centesimi da Shiffrin |
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
На трета позиция след първия манш е Лара Гут-Бехрами (Швейцария), която приключи на единствено 0.08 секунди зад Шифрин. Класирането на международната шампионка в супергигантския слалом също е изненадващо, поради нейния афинитет към по-скоростните дисциплини. Точно зад Гут-Бехреми в класирането се подредиха Катарина Лийнсбергер (Австрия), която остана на 0.26 зад Шифрин и Мишел Гизин (Швейцария), която приключи на 0.34 зад лидерката.

Qualche errore di troppo per Marta | |
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
Голямата вяра на домакините освен за орден, а и за купата в днешния ден Марта Басино направи едно извънредно разочароващо, изпълнено с неточности, втурване, в което даде 15-о време с пасив от 1.54 секунди по отношение на Шифрин. Нейната сънародничка и носителка на дребния бистър глобус в гигантския слалом за предишния сезон Федерика Бриньоне даже не приключи конкуренцията и се елементарни и с последния си късмет за орден от домашното Световно състезание.

Federica out. | |
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
Единствената българката в днешния старт Ева Вукадинова даде 44-о време с закъснение от 9.51 секунди по отношение на Шифрин. На старт през днешния ден застанаха 99 състезателки, като от тях 71 стигнаха сполучливо до финала.

SHIFFRIN VOLA

L'americana è davanti a tutte nella prima manche del gigante di Cortina!

2 centesimi di vantaggio su Nina O'Brien e 9 su Lara Gut-Behrami |
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
Вторият манш на гигантския слалом от Световното състезание започва в 14:30 часа българско време. В него присъединяване с изключение на първите 30 ще вземат и всички състезателки, приключили първия манш. Тези от тях, които са се класирали отвън топ 30 ще се спуснат откакто това направя първите 30 от първия манш.


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР