Американката Джесика Пегула спечели 10 от 12-те последни гейма и

...
Американката Джесика Пегула спечели 10 от 12-те последни гейма и
Коментари Харесай

Впечатляващ обрат за Джесика Пегула на старта на Финалния турнир на WTA

Американката Джесика Пегула завоюва 10 от 12-те последни гейма и се наложи над неспиращата да прави неточности Елена Рибакина със 7:5, 6:2, с цел да започва с триумф в група А на Финалния шампионат на WTA, който се организира в Канкун (Мексико)=

Разчитащата на мощни сервиси Рибакина водеше с 5:3 в първия сет и вървеше към спечелването му, защото подаваше в деветия гейм. Но Пегула направи цялостен поврат на събитията на корта с тъкмо този решителен пробив в мача. След това американката употребява инерцията, с цел да затвори сета и завоюва общо четири следващи гейма, завършвайки с прехвърлящ удар над безпомощната състезателка от Казахстан, която в срещата направи 35 непредизвикани неточности.

" Имам възприятието, че тя направи безусловно пред очите ми няколко непредвидени и нелепи неточности. И аз съумях да се възползвам от това с бърза реакция и по-късно да продължа със същата инерция във втория сет ", съобщи Пегула след мача пред Tennis Channel, щастлива от успеха на старта на финалния шампионат за сезона на женската тенис-асоциация.

Пегула на 5-о място в схемата на шампионата, ще се изправи във вторник против Мария Сакари (Гърция, номер 8) във втория си дуел в потока. Снощи Сакари отстъпи на Арина Сабаленка, която е номер 1.

Финалният шампионат на WTA се организира от 29-и октомври до 5-и ноември с присъединяване на осемте най-хубави състезателки на сингъл, както и с осемте най-хубави двойки при дамите.

А лидерката в международната класация Арина Сабаленка нямаше доста работа против Сакари в другата среща. Сабаленка завоюва цели 11 следващи гейма преди гъркинята да вземе даже и един. Така тенисистката от Беларус потегли удобно с 6:0, 6:1. Сакари влезе в последния миг в шампионата, защото трябваше да размени контузената Каролина Мухова (Чехия).

Сабаленка завоюва срещата за час и 16 минути, а във 2-ия сет два от геймовете ги взе на нула.

Mачовете в група В стартират през днешния ден със срещата сред номер 2 в света Ига Швьонтек (Полша) и Маркета Вондроушова преди на корта да излязат шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати Кори Гоф и Онс Жабюр (Тунис) /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР