Американката Даниел Колинс достигна първия си финал на турнир от

...
Американката Даниел Колинс достигна първия си финал на турнир от
Коментари Харесай

Даниел Колинс се класира за първи финал на Мастърс

Американката Даниел Колинс доближи първия си край на шампионат от сериите УТА 1000 след победа с 6:3, 6:2 над рускинята Екатерина Александрова в полуфиналите на конкуренцията в Маями.

Колинс, която през 2022 година игра край на Откритото състезание на Австралия, само че сега е номер 53 в света, се нуждаеше от единствено 75 минути, с цел да затвори срещата и да изправи на крайници феновете на футболния стадион " Хард Рок ", на който се организира шампионатът.

Във финала в събота Колинс ще играе с номер 4 в схемата Елена Рибакина от Казахстан, която по-рано денем отстрани в другия полуфинал трикратната шампионка Виктория Азаренка от Беларус.

" Чувствам това класиране за финала като доста огромно достижение. Мисля, че и тя, и аз искахме да се класираме за този край. Като изключим шампионатите от Големия шлем, това са най-големите надпревари през цялата година. Не мога да опиша какъв брой щастлива съм да бъда на край на сходен шампионат в домашния си щат и да мога да играя пред погледа на моето семейство, моите другари и на кучето ми ", сподели Колинс, която към този момент разгласи, че този сезон е последният в професионалната ѝ кариера, защото желае да си сътвори лично семейство.

Американката обърна първия сет, откакто губеше с пробив за 1:2, само че съумя да докара нещата до 5:2 в своя изгода. Във втория сет тя имаше още по-малко проблеми и след нови два пробива, този път безответни, стигна до крайната победа. / Българска телеграфна агенция

COME ON
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР