Американката Аманда Анисимова обяви в петък, че ще си вземе

...
Американката Аманда Анисимова обяви в петък, че ще си вземе
Коментари Харесай

Аманда Анисимова обяви, че се оттегля от тениса за неопределено време

Американката Аманда Анисимова разгласи в петък, че ще си вземе отмора за неопределен срок от тениса. В обява в Instagram 21-годишната Анисимова показва като причина изтощеност и терзания за психологичното си здраве.

" Стана отвратително присъединяване ми на тенис шампионати. В момента моят главен приоритет е психическото ми положение, ще си взема отмора известно време ", споделя някогашната номер 21 в света.

Шампионката на US Open за юноши през 2017 година, проби в шампионатите на WTA Tour с самоувереност на Ролан Гарос преди четири години. Тогава тя детронира настоящата шампионка Симона Халеп, с цел да стигне до полуфиналите на 17 години.

По-късно същата година, тъкмо преди US Open, тя загуби своя татко и дълготраен треньор Константин, който умря на 52-годишна възраст от инфаркт.

„ Това явно е най-трудното нещо, през което трябваше да мина, и най-трудното нещо, което в миналото ми се е случвало, не приказвам за това с никого. Единственото нещо, което ми оказа помощ, е това да играя тенис и да съм на корта. Това е, което ме прави щастлива и знам, че ще направи него благополучен ", сподели тогава Анисина пред New York Times.

Американката също доближи до четвъртфиналите на Уимбълдън предходната година, като съумя да изхвърли от надпреварата Коко Гоф. Тя доближи два пъти и до осминафиналите на Australian Open, като победи защитаващата купата си Наоми Осака на шампионата през 2022 година

Анисимова, носителка на две трофеи на WTA на сингъл, не показва по кое време ще се завърне на корта, само че благодари на почитателите за поддръжката. Миналата седмица намиращата се под номер 46 в международната класация тенисистка загуби в първия кръг на шампионата в Мадрид от Аранча Рус.

21-year-old Amanda Anisimova is the latest player to take a mental health break from the tennis tour.
— Ben Rothenberg (@BenRothenberg)





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР