Американка беше арестувана в Саудитска Арабия, след като обвини публично

...
Американка беше арестувана в Саудитска Арабия, след като обвини публично
Коментари Харесай

Американка е задържана в Саудитска Арабия, обвинила публично бившия си мъж

Американка беше задържана в Саудитска Арабия, откакто упрекна обществено някогашния си брачен партньор, който е саудитец, че не разрешава щерка им да напусне страната, заяви Франс прес, като се базира на правозащитна организация.

Карли Морис е била арестувана в понеделник, а местонахождението на осемгодишната ѝ щерка Тала е незнайно, оповестиха нощес от " Фрийдъм инишътив " - основана във Вашингтон неправителствена организация, която се бори за правата на незаслужено задържани в страните от Близкия изток и Северна Африка.

Засега не е ясно дали момиченцето е арестувано дружно с майката или е върнато на бащата, прецизираха от организацията.
Говорителят на американския Държавен департамент Нед Прайс съобщи, че " е в течение с информациите за задържането на Морис ".  " Всеки път, когато наш жител е арестуван в чужбина, ние търсим метод да го посетим неотложно и да му предоставим консулска помощ ", сподели той през вчерашния ден на конференция. Посолството ни в Рияд деликатно следи случая, добави Прайс.

Карли Морис отпътува за Саудитска Арабия с щерка си през 2019 година, с цел да посети бащата на детето - саудитски жител, с който е разведена. Малко след идването им някогашният ѝ брачен партньор взима паспортите и на двете. Впоследствие подхваща дейности детето да придобие саудитско поданство, с цел да не може да напусне страната. Оттогава Карли Морис, сходно на доста други чужденки, които имат деца от саудитски жители, непрекъснато се пробва да потвърждава правата си върху детето , борейки се против другите права, които имат мъжете и дамите в Саудитска Арабия. 

През септември тя е била известена от саудитската прокуратура , че нея е почнало следствие за " нарушение на публичния ред ", обвързвано, по думите ѝ, с нейни постове в обществените мрежи, осъждащи ситуацията, в което се намира. Малко по-късно тя е получила и възбрана за пътешестване. " Страх ме е, че ще бъда арестувана ", показа преди време Морис пред Агенция Франс Прес. " Най-големият ми боязън е да схвана кой ще се грижи за Тала ", добави тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР