Американецът Сеп Къс от Йъмбо Висма спечели 15-ия етап в

...
Американецът Сеп Къс от Йъмбо Висма спечели 15-ия етап в
Коментари Харесай

Американец спечели 15-ия етап във Вуелтата

Американецът Сеп Къс от " Йъмбо Висма " завоюва 15-ия стадий в Обиколката на Испания 154 км от Тинео до изкачването Асебо. Той беше част от откъсналата се група в стадия и до финала не беше застигнат от останалите.

Състезателят на " Йъмбо Висма " направи офанзива 8 км преди финала и приключи с 39 секунди пред Рубен Герейро ( " Катюша " ) и Тао Харт ( " Инеос " ).

Това е първа етапна победа за 24-годишния американец и втора за тима му в тазогидшната Вуелта, откакто Примож Роглич завоюва 10-ия стадий.

Словенецът остава водач в генералното класиране с задатък от 2.25 минути пред Алехандро Валверде. Роглич и световниият първенец бяха най-силни измежду кандидатите за алената фланелка и се откъснаха на Асебо.

Третият в класирането Тадей Погачар не съумя да ги последва и остана в една група с Мигел Анхел Лопес и Найро Кинтана. Последният изостана, до момента в който противниците за бялото трико финишираха дружно.

След 15 стадия Погачар изостава с 3.42 минути от сънародника си Роглич, а Лопес е на 3.59 минути. Кинтана загуби още време и към този момент изостава на повече от пет минути.

В понеделник предсти 16-ият стадий, който още веднъж приключва на нанагорнище. Дължината му е единствено 144 км с три височини, две от първа категория и крайна от специфична категория, която е и доста дълга.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР