Американецът Раул Росас е на път да влезе в историята

...
Американецът Раул Росас е на път да влезе в историята
Коментари Харесай

Тинейджър на път да стане най-младият боец в историята на UFC

Американецът Раул Росас е на път да влезе в историята като най-младият войник в историята на UFC. 17-годишният ММА войник подписа контракт с компанията на Дейна Уайт и ще направи дебюта си в осмоъгълника на 20 септември в Conteder Series. Там той ще се изправи против Мандо Гутиерес в категория петел.

Ако в този пердах тинейджърът впечали Дейна Уайт, може да подпише контракт с UFC и да се трансформира в най-младият войник в историята. Досега този връх държи Чейс Хопър от категория перо. Той беше на 19 години, когато направи своя първи мач в UFC.

Спортната комисия на Невада, която следи Contenders series на Дейна Уайт в Лас Вегас, позволи на Росас да взе участие, макар че е под 18 година По законите в случай че боеца няма 18 година би трябвало да получи разрешението на комисията, а тя го дава единствено в случай че специфични условия бъдат спазени.

Per sources: 17 year old Raúl Rosas Jr. will fight Mando ‘El Toro’ Gutierrez at Dana White’s Contender Series on Sept. 20

Rosas is a 5-0 prospect with all of his pro fights in Mexican promotion

Vía
— Carlos Contreras Legaspi (@CCLegaspi)
Треньор на Росас е татко му – Раул Росас старши, тъй че надали ще има някакви проблеми за лиценза. В молбата за изключението ще участва подписано единодушие от родителите му. Тинейджърът навършва 18 година през октомври, тъй че има огромен късмет той към този момент да е на нужната възраст, когато направи своя дебют в UFC.

Досега Росас се би в Ултимейт Уориър Чалъндж в Мексико, където изискванията за присъединяване не са толкоз съществени. Следващият противник на Росас – Мандо Гутиерес е на 25 година и има доста повече опит.

Много от бойците на UFC първо минават през Contender Seires. Такъв е казусът с Джими Крут, Шанън Рос и Джак Дела Мадалена.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР