Американецът Пол Уилън, който излежава присъда за шпионаж в Русия,

...
Американецът Пол Уилън, който излежава присъда за шпионаж в Русия,
Коментари Харесай

Още има борба в очите му. Американец, осъден за шпионаж в Русия, се появи във видео от затвора

Американецът Пол Уилън , който излежава присъда за шпионаж в Русия, беше забелязан във видеозапис за пръв път от три години. Видеото е снимано през май в трудов лагер от съветската държавна телевизия РТ , само че беше оповестено в понеделник.

За последно Уилън беше сниман от Би Би Си при появяването си в Московския градски съд през 2020 година Тогава съдът за някогашния боен от Съединени американски щати по обвинявания в шпионаж. Уилън ги дефинира като политически стимулирани.

В новото видео се вижда по какъв начин американецът е строен дружно с други пандизчии в двора на лагера ИК-17. В материала Уилън също по този начин шие индустриално облекло във фабриката на пандиза и се храни в столовата.

Екипът на РТ се пробва да интервюира американеца, само че той споделя, че няма да дава отговор на никакви въпроси.

„ Беше хубаво да го забележим още веднъж, да забележим, че още има битка в очите му “, написа братът близнак на Уилън - Дейвид , в имейл до.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер дефинира като „ успокоителна “ появяването на Уилън във видеото като човек, който не се е предал.

„ Пол продължава да демонстрира голям кураж. Русия би трябвало да го освободи неотложно “, добави Жан-Пиер.

Пол Уилън беше задържан в Москва на 28 декември 2018 година Тогава хора на съветските служби нахълтват в стаята му и откриват USB памет, на която, по данни на Федералната работа за сигурност (ФСБ), е имало секретна информация.

Уилън, който отхвърля всички обвинявания, твърди, че флашката е била сложена в стаята му от негов остарял прочут.

Американецът дефинира себе си като „ политически пленник “, държан като разменна монета за хванати съветски шпиони.

Миналата седмица на различен американски жител - журналиста от Уолстрийт джърнъл Еван Гершкович . Той също е упрекнат в шпионаж и до 20 години затвор.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР