Американецът Макс Радок бе арестуван в Италия за притежание на

...
Американецът Макс Радок бе арестуван в Италия за притежание на
Коментари Харесай

Огнехвъргачката на Илон Мъск замалко не прати мъж в затвора


Американецът Макс Радок бе задържан в Италия за владеене на огнехвъргачката на Мъск
(снимка: maxcraddock / Instagram)

Въпреки обстоятелството, че огнехвъргачката на Илон Мъск е иронично наречена „ Не-огнехвъргачка ” („ Not-a-flamethrower ”), полицията по целия свят не е съгласна с това. TechCrunch разгласява обстоен репортаж  за правните провокации, пред които са изправени притежателите на щуравото устройство.

През 2018 година Илон Мъск пусна на пазара 20 хиляди огнехвъргачки „ Not a Flamethrower ” под марката на неговата. Необичайните устройства бяха разпродадени съвсем незабавно.

Според, някои притежатели на огнехвъргачки са решили да ги вземат със себе си в чужбина. Но сходно устройство, бълващо огън, няма по какъв начин да не се стори рисково на полицията.

Така през лятото на 2018 година жител на Съединени американски щати на име бе задържан в пристанищния град Олбия в Сардиния, Италия, след опит да се качи на частен празненство рейс с огнехвъргачки в ръка. Шофьорът на рейса приел устройството за огнестрелно оръжие и се обадил в полицията.
още по тематиката
Мъжът прекара една седмица в арест. Грозеше го присъда от 10 години затвор, защото в Италия притежаването на огнехвъргачка е нелегално. По време на процеса юристът на Крадок е коментирал пред проверяващите, че „ …това не е оръжие. Това е играчка, която [в САЩ] продават на децата ”.

За негово благополучие мъжът е оневинен и изпратен с първия аероплан назад в Съединени американски щати. Но освен той има кахъри поради детската си играчка. Общо над 1000 огнехвъргачки са били конфискувани от чиновници на митниците и локалната полиция в разнообразни страни. Много притежатели са били глобени за владеене на оръжие.

Устройството на Мъск получи името „ Не-огнехвъргачка ” тъкмо поради проблемите с митническите служби. Всъщност джаджата работи на правилото на газова горелка и е малко евентуално да бъде употребена като оръжие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР