Американецът Крисчън Колман спечели спринта на 60 метра при мъжете

...
Американецът Крисчън Колман спечели спринта на 60 метра при мъжете
Коментари Харесай

Крисчън Колман спечели титлата в спринта на 60 метра на световното първенство по лека атлетика в зала в Глазгоу

Американецът Крисчън Колман завоюва спринта на 60 метра при мъжете на международното състезание по лека атлетика в зала в Глазгоу.

27-годишният Колман победи с най-хубаво време в света за сезона 6.41 секунди. Той започва доста мощно, по средата на дистанцията имаше безапелационен задатък, който резервира до края. Ноа Лайлс, троент златен медалист от Будапеща 2023 на 100 и 200 метра, както и с щафетата на 4 по 100, остана втори с 6.44 секунди. Трети се подреди Акийм Блейк (Ямайка) с 6.46 секунди.

За Колман това е втора купа на 60 метра в зала след Бирмингам 2018 и трети орден дружно със среброто от Белград 2022.



Още три комплекта медали бяха раздадени във вечерната сесия от първия ден на шампионата. Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Токио 2020 Никола Олислейгърс (Австралия) дебютира с купа на международно състезание в зала. Тя взе златото с 1.99 метра при последното си излизане в бранша. Австралийката, която беше трета навън в Будапеща през предходната година, направи три несполучливи опита на 2.02 метра.

Втора остана международната шампионка и носителка на бронз от Токио 2020 Ярослава Магучих (Украйна) с 1.97 метра, а трета е словенката Лиа Апостоловски, която изравни персоналния си връх от 1.95.



Двукратният олимпийски и повторен международен отличник Райън Краузър (САЩ) завоюва първа международна купа в кариерата си в тласкането на гюле в зала при мъжете с 22.77 метра, което е нов връх на шампионатите. Американецът е още международен рекордьор, а през 2022-а в Белград остана втори. Той сподели изключителна форма и в петте си сполучливи опита реализира над 22 метра.

Двукратният международен първенец в зала Том Уолш (Нова Зеландия) взе среброто с 22.07 метра, а бронзовото отличие стана владеене на Леонардо Фабри (Италия) с 21.96 метра, който предходната година навън в Будапеща също беше трети.

Защитаващият купата си от Белград 2022 Дарлан Романи (Бразилия) остана едвам седми с 21.11 метра.



В петобоя Нур Видс (Белгия) стана първата жена в историята, която пази купата си от Белград 2022, откакто победи с 4773 точки. Тя се движеше на втора позиция преди бягането на 800 метра, което завоюва и стигна до златния орден. Втора и трета са надлежно Сага Ванинен (Финландия) с 4677 и Софи Доктер (Нидерландия) с 4571 точки.

Единственият български участник Божидар Саръбоюков ще взе участие в скока на дължина през днешния ден от 12:00 часа българско време.

Състезанието още веднъж ще бъде излъчено НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3 и на уеб страницата ни!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР