Американецът Фил Микелсън се превърна в най-възрастния голфър, спечелил една

...
Американецът Фил Микелсън се превърна в най-възрастния голфър, спечелил една
Коментари Харесай

Фил Микелсън се превърна в най-възрастния голфър, спечелил една от четирите мейджър титли

Американецът Фил Микелсън се трансформира в най-възрастния голфър, спечелил една от четирите мейджър трофеи, откакто победи в PGA Чемпиъншип в Кайуа Айланд, Южна Каролина. На 50 години и 11 месеца Лефти заемаше 115-то място в международната класация преди началото на шампионата, а букмейкърите му даваха късмет 280 към 1 за купата, само че той подсети за най-хубавите си времена, с цел да стигне до шеста мейджър купа.

Микелсън имаше преднина от един удар пред сънародника си Брукс Кепка преди началото на последния ден на конкуренцията, само че четирикратният мейджър първенец Кепка бе определян за любимец. Той обаче не се показа на равнище и записа два удара над пара, до момента в който Микелсън бе по-солиден и записва единствено един удар над пара, с цел да завоюва втората си купа от PGA Чемпиъншип с общ резултат -6 и два удара преднина пред Кепка и южноафриканеца Луис Уустхойзън.

По този метод Микелсън усъвършенства върха на Джулиъс Борос, който печели същия шампионат на 48 години и 4 месеца през 1968 година, а четвърти в тази ранглиста е легендата Джак Никлаус, който взима последната си 18-та мейджър купа на 46 години и 2 месеца. " Хей, Фил, 50 е повече от 46! Поздравления, приятелю, и ти поисквам още доста ", сподели Златната мечка в Туитър след триумфа на Микелсън. Той получи поздравления и от друго именито име - Тайгър Уудс: " Истинско ентусиазъм е да видя Фил Микелсън да го направи още веднъж на 50 години. Поздравления ".

" Провалял съм се доста пъти в живота и кариерата си и съм научил доста от това. Вместо да снавеждам глава, съм употребявал неуспехите като гориво, което да ме кара да работя още по-здраво. Така че присъедините се към мен през днешния ден в приемането на нашите провали. Нека ги използваме като мотивация за още по-здрава работа. Аз просто обичам тази игра и предизвикването да се съревновавам с тези велики играчи ", показа Микелсън след триумфа си, изгледан онлайн от хиляди почитатели на голфа, написа BGNES.
 Тайгър Уудс съумя, изравни 54-годишен връх!
Тайгър Уудс съумя, изравни 54-годишен връх!

43-годишният американец завоюва конкуренцията в Япония

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР