Американецът Джеймс Алисън и японецът Тасуко Хонджо печелят Нобеловата награда

...
Американецът Джеймс Алисън и японецът Тасуко Хонджо печелят Нобеловата награда
Коментари Харесай

Американец и японец получават Нобеловата награда за медицина

Американецът Джеймс Алисън и японецът Тасуко Хонджо печелят Нобеловата премия за медицина или физиология поради откритията им, довели до нов метод в стимулирането на имунната система против рака.

Алисън и Хонджо са посочили по какъв начин разнообразни тактики за " освобождение " на спирачките на имунната система могат да бъдат употребявани, тъй че тя да нападна раковите кафези. Двамата поотделно са изучавали протеини, които блокират имунната система, и по какъв начин те могат да бъдат освободени, тъй че тя да бъде задействана против тумори.

Според Нобеловия комитет методът на двамата учени е напълно нов и ще помогне за оправянето с " едно от най-големите провокации пред здравето на човечеството ".

" Рак е общото название на доста разнообразни заболявания, които се характеризират с безконтролното разпространяване на ненормални кафези, които могат да превземат здрави органи и тъкани. Сред методите за битка с него са интервенциите, радиацията и други начини, които също са взимали Нобел - хормоналното лекуване на рака на простатата през 1966 година, химиотерапията през 1988 година и трансплантацията за костен мозък в лекуването на левкемията през 1900 година

Наградата за медицина е първата от раздаваните годишно Нобелови призове. Следват я тези за физика, химия, литература, мир и литература. Тази година премия за литература няма да има поради абсурда в Шведската академия - брачният партньор на една от членките ѝ, Жан-Клод Арно, бе упрекнат в обезчестяване от две дами и наказан по едното обвиняване. 18 членове на академията напуснаха в символ на митинг против дейностите на институцията по въпроса, въпреки нормално участието им да е пожизнено и да няма процедури за тяхното овакантяване, изключване или заместване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР