Американец, роден в Пекин, бе осъден в Иран на 10

...
Американец, роден в Пекин, бе осъден в Иран на 10
Коментари Харесай

Иран прати в затвора американски шпионин

Американец, роден в Пекин, бе наказан в Иран на 10 години затвор за шпионаж, съобщи Reuters, като се базира на представител на иранската правосъдна власт.

Американец, който има също друго поданство, не иранско, беше разпознат и задържан от разследващите служби, заяви Голамхосейн Мохсени Ежеи на предавана по държавната телевизия конференция в Техеран.

Той добави, че арестуваният "проникнал в (Иран, с цел да събира информация, и бил директно управителен от (правителството на САЩ) ". Присъдата мое да бъде обжалвана, уточни още Мохсени Ежеи, без да даде повече детайлности, в това число без да разкрие самоличността на наказания.

Впоследствие формалният информативен уебсайт на иранската правосъдна власт, Мизан, разпознава американеца като Сиюе Ван - 37-годишен историк в Принстънския университет, роден в Пекин, който "шпионирал под прикритието на изследователска активност ". Според информацията, представена от Reuters, Ван копирал 4500 документа.

Американецът, който, както наподобява, има и китайско поданство, бил задържан през юли предходната година, когато се опитал да напусне Иран, "след като се разтревожил за своето състояние ", заяви още Мизан.

Държавният департамент на Съединени американски щати сподели в официално съобщение, че е в течение за информациите за Сиюе Ван - американски жител, арестуван в Иран - дефиниция, която по принцип е тълкувана като удостоверение.



Reuters показва, че това е следващият случай на арестуван човек с двойно поданство в Ислямската република. По-голямата част от интернационалните наказания против Иран бяха анулирани в сходство със съглашението за ограничение на нуклеарната стратегия на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР