Американец на 70 години, борил се с коронавируса в продължение

...
Американец на 70 години, борил се с коронавируса в продължение
Коментари Харесай

Американец получи сметка от над 1 милион долара за лечението си от COVID-19

Американец на 70 години, борил се с ковид в продължение на два месеца в болница в Сиатъл, беше сюрпризиран неприятно, получавайки сметка за лекуването си на стойност над 1 милион $, съобщи " Франс прес ".
Броят на инфектираните с COVID-19 в Съединени американски щати надвиши 2 млн. души Здравните управляващи в страната поучават хората, взели участие в антирасистките митинги, да се тестват за вируса
Според вестник " Сиатъл таймс " 70-годишният Майкъл Флор е бил признат в медицински център, където останал 62 дни. Той бил толкоз покрай гибелта, че една вечер медицинските сестри му държали телефона, по който брачната половинка и двете му деца се сбогували с него.
Снимка: btvnovinite.bg
Флор обаче се възстановил и напуснал болничното заведение на 5 май под аплодисментите на личния състав.
Сърцето му обаче " за повторно щяло да спре ", когато получил фактура от 181 страници на стойност 1 122 501,04 $, декларирал самият той пред вестника.

В нея се описвали другите медицински грижи, които получил. В нея се включвали 9736 $ дневно за стая в интензивното поделение, близо 409 000 $ за поддържането на стерилна среда в продължение на 42 дни, 82 000 $ за потребление на уред за изкуствено дишане в продължение на 29 дни.



Не се чака Флор да се наложи да заплати тази сума от джоба си, тъй като той има здравната застраховка за възрастни " Медикеър ", отбелязва вестникът.

Гигантският проект за икономическа помощ, признат от Конгреса, включва 100 милиона $ за лечебните заведения, лекували пациенти с COVID-19, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР