Америка се сбогува с Джон Маккейн - един от най-видните

...
Америка се сбогува с Джон Маккейн - един от най-видните
Коментари Харесай

Америка се сбогува със сенатор Джон Маккейн

Америка се сбогува с Джон Маккейн - един от най-видните политици в актуалната история на Съединените щати. На поклонение в Конгреса десетки хиляди хора отдадоха респект към сенатора - републиканец, който умря преди седмица. В националната катедрала във Вашингтон се организира възпоменателна гала. На нея участваха някогашните американски президенти Джордж Буш - младши и Барак Обама. Отсъства обаче актуалният държавен глава на Съединените щати. Белият дом е показан от дъщерята на Тръмп - Иванка и брачният партньор й - Джаред Къшнър.


Така си представяше днешния ден Джон Маккейн - другари, съидейници и съперници да се съберат, с цел да почетат живота му. Години, белязани от житейски и политически борби, 5 от които като военнопленник във Виетнам.

През последните месеци сенаторът от Аризона подготвил до елементи траурната гала. Желанието му билo тя да не е елементарна възпоменателна работа, а да е изпълнена с послания към американския народ.

Воден от концепцията за единството на Съединените щати, Джон Маккейн поискал да събере на церемонията политическите съперници - президентите Буш, Обама и Клинтън.

Джордж У. Буш, президент на Съединени американски щати / 2001 - 2009год/: Маккейн не беше съвършен. Но той посвети живота си на националните идеали. Той постоянно се водеше от правилата си. За него родината не беше единствено физическо разбиране, а ентусиазъм за хората.
Ветеранът в дипломацията Кисинджър също беше на церемонията. Джон Маккейн беше един от най-яростните критици на сегашните президенти на Съединените щати и Русия. С погребението си той им нанесе последния си удар. Желанието на Маккейн било Доналд Тръмп да не участва на траурната гала.


Пак по негово предпочитание на погребението ковчегът ще бъде носен от съветския отстъпник Владимир Кара-Мурза, който е един от най-големите съперници на Владимир Путин. Преди няколко месеца Маккейн персонално предложил на Кара-Мурза да взе участие в траурната върволица.

След гибелта на Маккейн съперниците на Тръмп остават без водач. Засега сенаторът няма очевиден правоприемник. Повечето от съидейниците му взеха решение да не се кандидатират на парламентарните избори през ноември.

Джон Маккейн ще бъде заровен на следващия ден в гробището на Военноморската академия в Анаполис. Той ще бъде изпратен от брачната половинка си, седемте си деца, 106-годишната си майка, близки и другари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР