Америка предаде Украйна, защото 60-те млрд. долара, обещани за Украйна

...
Америка предаде Украйна, защото 60-те млрд. долара, обещани за Украйна
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: САЩ предадоха Украйна. Помощта ще закъснее фатално

Америка съобщи Украйна, тъй като 60-те милиарда $, обещани за Украйна и нейната военна помощ, ще закъснее съдбовно. Русия изстрелва 4-5 пъти повече снаряди всеки ден. Това съобщи пред bTV някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.
 
Според него помощта от Вашингтон няма да стигне до Украйна след март месец и Европа ще би трябвало да попълни дупката от 60 милиарда $, от които Киев се нуждае.
 
" България няма този финансов и боен запас да създаде и даде на Украйна, която да се отбрани от съветската инвазия ", посочи Керемедчиев. Той изясни, че сега се отвоюват територии и съветската войска възвръща позиции, които бе изгубила преди няколко месеца.
 
Според Керемедчиев Владимир Путин няма да продължи отвън териториите, които желае да окупира в Източна Украйна. В средата на месеца американският Сенат най-накрая одобри пакет от 95 милиарда $ помощ, която да бъде предоставена на Украйна, Израел и Тайван. Законопроектът беше признат със 70 гласа " за " против 29 " срещу ", като няколко републиканци също го поддържаха.
 
Ръководството на Украйна счита, че финансирането е от решаващо значение, защото продължава да отблъсква съветските офанзиви и се пробва да поддържа стопанската система си в положение на подготвеност, до момента в който войната наближава третата си година.
 
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упорства за пакета от месеци, само че се сблъсква със съпротивата на републиканските хардлайнери, изключително в Камарата на представителите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР