Америка не просто е разделена, тя е разполовена. Така вицепрезидентът

...
Америка не просто е разделена, тя е разполовена. Така вицепрезидентът
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Америка не просто е разделена, тя е разполовена

 Америка не просто е разграничена, тя е разполовена. Така вицепрезидентът на Асоциацията на Атлантическия контракт на НАТО и някогашен дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова разяснява резултатите от гласуването зад океана.

Тя предвижда, че финалното броене на гласовете може да отнеме повече време от плануваното, откакто Републиканската партия към този момент е оспорила вота в някои щати.

Поптодорова напомни, че през 2004 година Барак Обама е спечелил номинацията на Демократическата партия с една фраза: " Няма червени щати, няма сини щати – има Съединени американски щати “.

" Към днешна дата това не е правилно. Като гледаме числата до тук – имаме минимална разлика от към % сред Байдън и Тръмп “, сподели Поптодорова пред bTV.

Тя изясни, че по традиция Републиканската партия печели при по-малък брой дали своят вот. Това е била повода щабът на Тръмп да обезсърчи част от гласоподавателите – в това число посредством вота по пощата. Това, обаче, не се случи – в страната е записана рекордна изборна интензивност.

" Американските жители желаят да подадат гласа си, само че явно към този момент разбори приказват, че този избор, подаден по пощата, е в интерес на Демократическата партия и по тази причина идват актуалните събития. Два щата са с извънреден залог за републиканците – Аризона и Джорджия, там разликите са доста дребни “, сподели още Поптодорова.

Тя напомни и, че от месеци Тръмп приказва, че тези избори не могат да бъдат изгубени, а единствено " откраднати “. Тази изразителност беше продължена и през миналите часове.

" Има американци, които откровено го обичат, откакто 3% пиха разредена белина, с цел да се спасят от ковид – това демонстрира каква фанатична лоялност има към него. Те ще повярват на всичко, което излезе от устата му. Затова е доста обезпокоителен методът му на опорочаване на гласуването по пощата “, сподели дипломатът.

Според Поптодорова, без значение кой от двамата претенденти завоюва – новият президент би трябвало да работи с разлъчен конгрес.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР