Америка може само да бъде принудена да се покае пред

...
Америка може само да бъде принудена да се покае пред
Коментари Харесай

Зловещо русофобско сборище в Хирошима

Америка може единствено да бъде принудена да се покае пред човечеството за закононарушенията, осъществени против цивилни

По мотив 77-ата годишнина от американската атомна бомбардировка над японските градове Хирошима и Нагасаки (6 и 9 август 1945 г.) в Хирошима се организира обичайната възпоменателна гала с присъединяване на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш и японския министър председател министър Фумио Кишида.

Много верни думи бяха казани за любовта към мира и неприязънта към войната. Особено за нуклеарната война. Но беше поразително, че главните участници в това деяние не откриха нито една дума, с цел да припомнят на хората от Хирошима и целия свят на кого дължат атомния призрачен сън. Държавата, направила единствената нуклеарна бомбардировка в международната история, в никакъв случай не е назовавана!

Има нещо надълбоко злокобно зад тази фигура на безмълвие. Фундаментален отвод да се признаят фундаментални исторически обстоятелства, по-специално да се упоменат създателите на невиждани нуклеарни зверства, е еднакво на присмехулно заличаване на уроците от историята.

Съединените американски щати са страна, която два пъти (6 и 9 август 1945 г.) употребява оръжия за всеобщо заличаване против цивилното население и не откри за належащо да се извини на японския народ. Това допуска, че американците са подготвени да повторят. Единствената страна, упомената в признатата на 6 август „ Декларация за мир от Хирошима “, е... Русия. И това споменаване е направено без никаква връзка с нуклеарната бомбардировка на Хирошима от Военновъздушни сили на Съединени американски щати през 1945 година:

„ Нахлувайки в Украйна, съветският водач, определен да отбрани живота и имуществото на своя народ, ги употребява като принадлежности на войната, крадейки живота и средствата за прехранване на почтени цивилни в друга страна.

По света се ускорява схващането, че светът зависи от нуклеарното въздържане. Тези неточности издават решимостта на човечеството, родена от нашия опит от война, да реализира международен мир без нуклеарни оръжия. Да приемем статуквото и да изоставим идеала за свят, поддържан без военна мощ, значи да застрашим самото оцеляване на човешката раса. Трябва да спрем да повтаряме тези неточности... Трябва неотложно да обезсмислим всички нуклеарни бутони. “

И това доста припомня на епизода с откриването на трамвай в Старгород от Илф и Петров, където всички оратори говореха не за самия трамвай, а за интернационалната обстановка.

„ Другари! сподели Гаврилин. - Тържествения протест във връзка откриването на трамвая в Старгород, дано го считаме за открит! Медните тръби се раздвижиха, въздъхнаха и три пъти поред изсвириха „ Интернационал “-а. - Думата за отчет се дава на другаря Гаврилин! - извика Гаврилин... Гаврилин стартира речта си добре и просто: „ Да построиш трамвай – сподели той, – не е като да си купиш магаре “. В тълпата ненадейно се чу мощният смях на Остап Бендер.

Той оцени тази фраза. Всички зацвилиха. Окуражен от приема, Гаврилин, без самичък да схваща за какво, внезапно заприказва за интернационалното положение*. Той няколко пъти се опита да върне отчета си на трамвайните релси, само че видя с смут, че не може да направи това... "

Не се получи и с слагането на речите на участниците в церемонията в Хирошима „ на трамвайните релси “. Говорителите мълчаха като риби в лед за в действителност рискови неща, свързани с разпространяването на нуклеарни оръжия по света и възходящата опасност от потреблението им.

Те премълчаха казаното на 4 август от представителя на китайското външно министерство Фу Цонг, който упрекна Съединени американски щати в нарушение на наредбите на интернационалния Договор за неразпространение на нуклеарните оръжия (ДНЯО).

Нарушението се състои в разполагане от страна на Съединени американски щати на нуклеарни оръжия отвън националната територия и позволение за потреблението им от бойни самолети на други страни при изключителни обстановки. Съгласно ДНЯО „ нуклеарните сили се ангажираха да не предават, а други страни да не одобряват “ такива оръжия.

Тук оправдания като " това е просто китайска агитация " не правят работа. Политиката на по този начин нареченото нуклеарно шерване е формалната политика на държавното управление на Съединени американски щати и НАТО. Тя се извършва като част от специфичното годишно военновъздушно обучение на НАТО Steadfast Noon, което включва „ изтребители с двойно предопределение “, способни да носят освен стандартни, само че и нуклеарни оръжия. Щабът на НАТО признава този факт.

За това обаче не се приказва на 6 август в Хирошима. Табу! Съвременният Запад, от Вашингтон до Токио, не се интересува от отбраната на света и намаляването на опасността от потребление на оръжия за всеобщо заличаване. Те са заети с други неща – надпреварват се в обвинявания против Русия, която има същото отношение към бомбардировката над Хирошима, каквото стартирането на трамвай в Старгород към интернационалното състояние или Америка към хуманизма.

На 6 август ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин написа в своя канал в Telegram: „ 6 и 9 август би трябвало да бъдат дните на смирение на Вашингтон пред човечеството за закононарушенията, осъществени против цивилни “. Председателят на Държавната дума добави, че след Хирошима и Нагасаки са Корея, Виетнам, Югославия, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Украйна...

Америка обаче може единствено да бъде принудена „ да се покае пред човечеството за закононарушенията, осъществени против цивилни “. Ако това не бъде направено, историческите книги по света ще бъдат пренаписани и ще кажат, че Хирошима и Нагасаки са били унищожени от атомни бомби от руските руснаци дружно с китайците, макар че Америка ги е разубеждавала в това.

Единственото нещо, което може да спре планетарния американския валяк, е превъзходната мощ на Русия и твърдостта на съветския дух.

Русофобското сборище в Хирошима на 6 август 2022 година удостовери това.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР