Америка е превзета от епидемия от наркотици, най-смъртоносната повече от

...
Америка е превзета от епидемия от наркотици, най-смъртоносната повече от
Коментари Харесай

Рекордно високи смъртни случаи от предозиране с наркотици в САЩ по време на пандемията

Америка е завладяна от зараза от опиати, най-смъртоносната повече от всеки път, сочат нови федерални данни. Повече от 100 000 души са умряли от предозиране на опиати в Съединените щати през 12-месечния интервал, приключващ април 2021 година Това демонстрират краткотрайните данни, оповестени в сряда от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати, предава. 

Това е нов връх, като смъртните случаи от предозиране са скочили с 28,5% по отношение на същия интервал година по-рано и са се удвоили съвсем през последните пет години. 

Опиоидите не престават да бъдат главната причина за смъртните случаи от предозиране с опиати. Синтетичните опиоиди, най-вече фентанил, са предизвикали съвсем две трети (64%) от всички смъртни случаи от предозиране на опиати през посочения 12-месечен интервал, което е с 49% повече по отношение на миналата година, откри Националният център за здравна статистика на CDC.

Пандемията от Covid-19 и увеличението на използването на фентанил са основни фактори за възходящия брой на смъртните случаи при свръхдоза, настояват специалисти. Последните данни за смъртните случаи от свръхдоза опиати обгръщат тези, настъпили от май 2020 година до април 2021 година
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР