American Eagle съди Westfield за условията на мола в Сан Франциско

...
American Eagle заведе дело срещу собственика на търговския център Westfield,
Коментари Харесай

American Eagle заведе дело срещу собственика на търговския център Westfield, обвинявайки компанията, че е позволила на мола си в Сан Франциско Център да „се разпадне в хаос“.

American Eagle, която има магазин в мола, каза, че Westfield е нарушил договора си за наем и пренебрегването на общите части в мола е накарало служителите на American Eagle да „страдат и да реагират на насилие с оръжие, физически нападения, кражби и грабежи“.

„Westfield не пое никаква отговорност за ролята си в позволяването на тези проблеми да заразят мола му. Това прехвърли цялата вина на Сан Франциско“, каза American Eagle в жалбата. „Това не е магазинът, за който American Eagle плати милиони долари, или магазинът, който Westfield обеща.“

Магазин за хранителни стоки на Trader Joe в Маями, Флорида, през май 2018 г. Хранителен магазин на Trader Joe в Маями, Флорида, през май 2018 г. Снимка на Джефри Айзък Грийнбърг/Алами

American Eagle търси обезщетение от Westfield за „щети, причинени от неговите провали и неспазени обещания“.

Westfield отказа да коментира делото.

Съдебните дела са често срещана тактика за търговците на дребно, които искат да се измъкнат от договорите за наем, които обикновено са дълги и трудни за прекъсване. American Eagle подписа договора си за наем с Westfield през 2017 г. и изтича през 2028 г.

През юни Westfield заяви, че възнамерява да не изпълни задълженията си по своя заем от 558 милиона долара за мола и да се откаже от контрола.

Компанията обясни решението си с „предизвикателните условия на работа в центъра на Сан Франциско, които доведоха до спад в продажбите, заетостта и пешеходния трафик“.

Решението на оператора на мола дойде, след като няколко от големите магазини на мола обявиха затваряне, включително Nordstrom и Banana Republic.

Някога оживен търговски център в сърцето на Сан Франциско, центърът на Сан Франциско претърпя значителен удар през последните няколко години. Общите продажби са намалели от 455 милиона долара през 2019 г. на 298 милиона долара през 2022 г., а трафикът е намалял от 9,7 милиона посещения през 2019 г. на 5,6 милиона през 2022 г., според Westfield.

Кметът на Сан Франциско Лондон Брийд предложи разрушаване на изоставени търговски площи, включително търговския център Westfield.

„Можем дори да съборим цялата сграда и да построим изцяло нов футболен стадион. Можем да създадем лабораторно пространство или да гледаме на него като на друга компания в някакво друго качество“, каза тя.

Според данни, предоставени на CNN от фирмата за пазарни проучвания Coresight, близо 40 магазина за търговия на дребно са затворени в пощенския код на Union Square от 2020 г. насам, докато десетки други са затворени в околностите.

Магазините са затворени поради различни причини, включително дистанционна работа, онлайн пазаруване, високи наеми и увеличаване на бездомността. Търговците на дребно обвиняват престъпността, включително кражби от организирани групи.

Тъй като централната част на Сан Франциско изпитва затруднения през последните три години, престъпленията срещу собствеността и кражбите на дребно са се увеличили, според данни на полицейското управление на Сан Франциско.

Саманта Делуя от CNN допринесе за тази статия.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР