American Airlines Holdings Inc възнамерява да кандидатства за до 12

...
American Airlines Holdings Inc възнамерява да кандидатства за до 12
Коментари Харесай

American Airlines ще поиска $12 милиарда държавна помощ

American Airlines Holdings Inc има намерение да кандидатства за до 12 милиарда щатски $ държавна помощ от държавното управление, с цел да избегне уволнения или понижаване на заплатите през идващите шест месеца, заяви Ройтерс.

Американската самолетна компания има право на към 6 милиарда $ дотации за заплати и 6 милиарда $ заеми в границите на признатия към този момент пакет от тласъци, чиято цел е да помогне на самолетните компании и други бизнеси да устоят рецесията, подбудена от ковид COVID-19.

С правителствените фондове и личната си парична позиция, компанията ще може да премине „ през даже най-лошия от евентуалните бъдещи сюжети “, споделят в отчет основният изпълнителен шеф Дъг Паркър и президентът Робърт Исъм.

American Airlines, която има повече чиновници от всеки различен американски транспортьор, също по този начин възнамерява да усъвършенства изискванията за непринуден неплатен отпуск и опциите за ранно пенсиониране на стюардесите и други чиновници.

Компанията имаше 133 700 чиновници на цялостен работен ден през 2019 година, 85% от които бяха представлявани от синдикати. Заплатите и компенсациите са най-големият действен разход, представляващ 34% от общите разноски.

Тъй като самолетните компании понижават броя на своите полети поради пандемията, е спаднало и търсенето на водачи, стюардеси и механици.

Delta Air Lines заяви, че повече от 21 000 от чиновници непринудено са взели краткосрочни, неплатени отпуски, до момента в който компанията работи с понижен график.

Авиокомпаниите особено означават, че ще се нуждаят от подготвен личен състав, който да е подготвен да се върне на работа, когато обстановката се възстановява.

Конгресът възнамерява директна помощ от 50 милиарда $ (45 милиарда евро) за авиоиндустрията в границите на общия избавителен проект за 2 трилиона $. Исканата сума ще подхожда на към една четвърт от цялото планувано финансиране за бранша.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР