AMD заяви, че вижда възможност да разработи чип с изкуствен

...
AMD заяви, че вижда възможност да разработи чип с изкуствен
Коментари Харесай

AMD обмисля създаването на специфичен AI чип за Китай

AMD съобщи, че вижда опция да създаде чип с изкуствен интелект особено за китайския пазар, с цел да се съобрази с рестриктивните мерки на износа на Съединени американски щати, ход, който ще последва съперниците Nvidia и Intel.

Ускорителните чипове са тип полупроводници, нужни за образование на големи количества данни за приложения с изкуствен интелект.
Лиза Су, основен изпълнителен шеф на AMD, сподели по време на позвъняване за облагите късно във вторник, че Китай е ”важен ” пазар и че полупроводниковият колос желае да бъде изцяло съчетаем с експортния надзор на Съединени американски щати.

„ Докато мислим сигурно за пазара на ускорители, нашият проект е, несъмнено, да бъдем изцяло съвместими с експортния надзор на Съединени американски щати, само че ние имаме вяра, че има опция да разработим артикули за нашите клиенти в Китай, които търсят AI решения и ние ще продължим да работим в тази посока “, сподели Су.

AMD се приготвя да усили производството на своя чип MI300, който нарежда като противник на графичните процесори на Nvidia, употребявани за образование на AI. Nvidia господства на пазара, само че AMD се надява да я провокира с най-новия си чип.

По-рано тази година държавното управление на Съединени американски щати ограничи Nvidia да продава своите чипове A100 и H100 в Китай. H100 е един от основните AI чипове на Nvidia. Nvidia реши да сътвори чип с промени в спецификациите на H100, които дават отговор на експортните ограничавания.

Intel също направи модифицирана версия на своите Gaudi 2 AI чипове за китайския пазар.

Китай остава рентабилен пазар за американските производители на чипове, изключително в региона на изкуствения разсъдък, където има малко локални други възможности като Nvidia.

За AMD, доста се движи върху неговия MI300 AI чип, защото наподобява да се оправи с Nvidia. Компанията чака чипът да й помогне бързо да развие бизнеса си с центрове за данни до края на годината.

Су сподели, че AMD чака към 50% растеж през втората половина на годината по отношение на първата половина в своя бизнес с центрове за данни, частично с помощта на новия AI чип.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР