AMD се подготвя за анонса на процесорите Ryzen Threadripper PRO

...
AMD се подготвя за анонса на процесорите Ryzen Threadripper PRO
Коментари Харесай

Предстои представянето на процесорите AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 – до 96 ядра Zen 4 за работни станции

AMD се приготвя за анонса на процесорите Ryzen Threadripper PRO 7000 с архитектура Zen 4 за работни станции. Това се удостоверява от изтекли материали за бъдещото показване на новите артикули. По-конкретно, те съдържат информация за приблизителната дата на излизане на пазара на новите Ryzen Threadripper PRO 7000, предстоящото повишение на продуктивността, както и информация за единия чип, включен в новата серия.

Информацията не съдържа съответни дати за началото на продажбите на процесори. В материалите се загатва единствено, че чиповете ще се появят на пазара тази есен. В Съединени американски щати датата 22-ри септември се смята за начало на есенния сезон. С други думи, формалният анонс на Ryzen Threadripper PRO 7000 може да се състои през идващите дни.

Що се отнася до продуктивността на новите процесори, от AMD оповестяват, че тя е с 20% по-висока от тази на сегашните модели Ryzen Threadripper PRO 5000.

В различен слайд се оповестява, че серията процесори Ryzen Threadripper PRO 7000 ще включва модели с до 96 ядра, което е с 50% повече, в сравнение с е може да предложи Ryzen Threadripper PRO 5000. Отбелязва се също, че 96-ядреният Ryzen Threadripper PRO 7000 е в положение да усили броя на дилемите за рендиране, изпълнявани дневно, със 75%. Чипът се оправя с една сходна интервенция за 657 секунди. За съпоставяне, 56-ядреният Xeon W9-3495X се нуждае от 1125 секунди за същата задача.

Очаква се процесорите Ryzen Threadripper PRO 7000 да изискват нов сокет. С прекосяването към новата платформа новите чипове ще получат поддръжка на PCIe 5.0 и DDR5 RAM.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР