AMD потвърди, че някои захранващи кабели с 6+2 пина може

...
AMD потвърди, че някои захранващи кабели с 6+2 пина може
Коментари Харесай

AMD потвърди несъвместимостта на някои захранващи кабели с референтната версия на Radeon RX 7600

AMD удостовери, че някои захранващи кабели с 6+2 пина може да не са съвместими с 8-пиновия конектор на референтните видеокарти Radeon RX 7600 заради особеностите на дизайна на видеокартата, както и заради стърчащи детайли в самите захранващи конектори. Това бе обявено от изданието TechPowerUp, което се свърза с AMD за коментар.

Както беше упоменато по-рано, въпросната несъответственост със захранващия конектор на референтната видеокарта Radeon RX 7600 бе видяна единствено при някои захранващи кабели. Оказа се, че 6+2-пиновите накрайници не могат да бъдат сложени компактно в 8-пиновия конектор, ситуиран на графичната карта, заради особеностите на дизайна на картата.

Подсилващата задна пластина на графичната карта при захранващия конектор стърчи напред, което пречи на кабелния конектор да прилегне компактно. Проблемът се появява единствено при някои кабели от вида 6+2, само че не и при монолитните кабели с 8 извода, защото последните нямат спомагателни прорези в частта на конектора, където са ситуирани двата спомагателни извода. Важно е да се означи, че нереферентните версии на Radeon RX 7600 от сътрудниците на AMD нямат сходен проблем със съвместимостта на кабелите.

От AMD обявиха, че в окончателната версия на референтната Radeon RX 7600 всички тези дефекти ще бъдат отстранени. Трябва да напомним, че референтната версия на посочения модел видеокарта към момента не се предлага за продажба.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР