AMD подготвя началото на продажбите на процесорите Ryzen 8000GE, които

...
AMD подготвя началото на продажбите на процесорите Ryzen 8000GE, които
Коментари Харесай

Подобни характеристики може да предложи единствено AMD: излизат 35 ватовите процесори Ryzen 8000GE

AMD приготвя началото на продажбите на процесорите Ryzen 8000GE, които ще се открояват с ниската си консумация на сила.

В уеб пространството се появиха данни за четири такива APU. Това значи, че всеки един от моделите Ryzen 8000G ще има GE версия със същите съществени параметри, само че с понижени работни честоти.

Данните са взети от Asus, като компанията показва някаква междинна базова периодичност. Докато в тази ситуация на по-старите APU с ядра Zen 4 тази стойност подхожда на нормалната базова периодичност, по-младшите модели имат ядра от вида Zen 4 и Zen 4c. Те работят на по-ниски честоти, тъй че посоченото от Asus е малко по-различно от това, което ще бъде посочено в спецификациите.

По-конкретно, Ryzen 7 8700GE ще работи на 3,65 GHz. Ryzen 5 8600GE ще има базова периодичност от 3,9 GHz. Ryzen 5 8500GE ще бъде 3,4 GHz, а по-младшият Ryzen 3 8300GE ще стартира от 3,5 GHz. TDP във всички случаи ще бъде единствено 35 W.

Не е известно дали тези процесори ще се оферират на дребно. Но като се има поради съществуването на доста ефикасен iGPU в по-старшия модел. Както и на доста ефикасен подобен в 8600GE, процесорите са много неповторими със своя TDP.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР