AMD официално обяви, че второто поколение централни процесори AMD Ryzen

...
AMD официално обяви, че второто поколение централни процесори AMD Ryzen
Коментари Харесай

Второто поколение AMD Zen и AMD Radeon Vega ще се произвеждат чрез 12 nm процес

AMD публично разгласи, че второто потомство централни процесори AMD Ryzen и графичните процесори AMD Radeon Vega ще се създават посредством 12 nm LP FinFET технология на GlobalFoundries, макар че по-рано се предвиждаше 14 нанометров софтуерен развой.
Това решение е доста удачно, тъй като ще се наложи минимална преправка на настоящия дизайн и по този метод всички предварителни стадии ще протекат по-бързи и производството на новите чипове ще стартира по-рано. И още,  12 nm технология обезпечава по-ниска консумация, по-малко топлота и по-висока продуктивност. AMD не прави съпоставяне със настоящия 14 нанометров софтуерен развой, само че в случай че се съпоставят резултатите от предходния 16 nm развой, може да се чака най-малко 10% по-висока продуктивност.



AMD сподели още, че формалният анонс на 2-рото потомство процесори AMD Ryzen е плануван за първата половина на 2018 година. Не се чакат някакви генерални промени в микроархитектурата, а по-скоро рационализиране на сегашните централни и графични процесори, които се чака да имат по-високи тактови честоти и по-голяма продуктивност.



А през 2019 година се чака дебютът на микроархитектурата AMD Zen 2 със 7 нанометров софтуерен развой, нараснал IPC и нови ISA указания. А в 7 nm графични процесори можем да чакаме архитектурата AMD Navi.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР