AMD не е предлагала десктоп процесори от последно поколение с

...
AMD не е предлагала десктоп процесори от последно поколение с
Коментари Харесай

AMD се готви да представи на пазара процесорите Ryzen 7000G с мощна вградена графика – те се споменават в AGESA

AMD не е предложила десктоп процесори от последно потомство с мощна интегрирана графика (APU). Последните чипове от този тип бяха Ryzen 5x00G с графика Vega. Новата актуализация на фърмуера AGESA на AMD съдържа отпратка към APU Phoenix 7xx0, което значи, че евентуално ще бъдат показани процесори Ryzen 7000G с графично ядро с RDNA 3 архитектура.

Да напомним, че серията Ryzen 5x00G с архитектура Zen 3 разполага с предходното потомство графика Vega. AMD в никакъв случай не е пускала потребителски десктоп APU с графична архитектура RDNA1 или RDNA2. По този метод появяването на Phoenix в настолните компютри ще означи скок на три генерации графични технологии едновременно.

Поддръжката на чиповете Phoenix е добавена в най-новата версия на фърмуера AGESA 1.0.8.0 за платформата AM5. Това може да е сигнал за идната поява на Ryzen 7000G

Процесорите Phoenix се оферират в преносими компютри и компактни компютри под името Ryzen 7040H(S), Ryzen 7040U и Ryzen Z1 и оферират доста нарастване на графичната продуктивност спрямо Rembrandt (Zen3+/RDNA2), които за жалост по този начин и не се появиха за десктоп компютри.

На страницата на дънната платка ASUS B650 се загатва AGESA 1.0.8.0 “ с поддръжката на бъдещи процесори “ – т.е. някои процесори би трябвало да я получат. Кои са те – може да се види на горното изображение.

Intel към момента не разполага с процесори, които могат да се конкурират с Phoenix в региона на графиката. Компанията евентуално може да пусне нещо по-мощно с Meteor Lake, само че това към този момент не е доказано от никакви приключвания на информация.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР