AMD най-накрая стартира продажбите на процесорите Epyc Bergamo и Genoa-X,

...
AMD най-накрая стартира продажбите на процесорите Epyc Bergamo и Genoa-X,
Коментари Харесай

Тестове показаха, че процесорът AMD Epyc 9684X осигурява невероятна HPC производителност

AMD най-сетне започва продажбите на процесорите Epyc Bergamo и Genoa-X, а известното издание Phoronix разгласява първите резултати от тестванията на тези нови артикули.

Въз основа на многочислени проби се оказа, че процесорът от семейството Genoa-X изпреварва останалите. По-точно, това е флагманският 96-ядрен Epyc 9684X с над 1 GB кеш памет от трето равнище.

Чувствително изостава 128-ядреният Epyc 9754 от семейството Bergamo с ядра Zen 4C. В същото време този процесор изостава напълно леко от елементарния 96-ядрен Epyc 9654 без 3D V-Cache памет.

 

Вижда се, че процесорите на Intel не просто изостават: те са решения от изцяло друг клас или от друго потомство. Най-добрите от тях – Xeon Max 9480 с 56 ядра и Xeon Platinum 8490H с 60 ядра – са доста надалеч обратно от върховите новости на AMD. Тези процесори могат да се конкурират единствено с последното потомство, показано от чипа Epyc 7773X. Да, процесорите на Intel имат по-малко ядра, само че не това е от голяма важност за клиентите, а съотношението сред цена, продуктивност и енергийна успеваемост.

Що се отнася до последните, както може да се види, новите артикули на AMD също се показват чудесно. В безспорни стойности те употребяват почти същата сила като процесорите на Intel, само че оферират доста по-висока продуктивност.

В последна сметка рецензентите настояват, че Epyc 9684X е един от най-хубавите процесори, които Phoronix е проучвал през миналите 19 години.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР