AMD е много активна в областта на чиповете за вградени

...
AMD е много активна в областта на чиповете за вградени
Коментари Харесай

AMD комбинира процесорите Ryzen Embedded и чиповете Versal AI Edge в обща платформа за безпилотни автомобили, медицина и индустрия

AMD е доста дейна в региона на чиповете за вградени системи. Причината е, че тези решения се употребяват в индустриалните, автомобилните, комерсиалните и медицинските приложения, системите за отдалечени електронни игри и други Днес AMD показа новата платформа за вградени системи Embedded+, съчетаваща процесорите за вградени системи Ryzen въз основата на архитектурата Zen+, както и адаптивните SoC Versal на една платка.

Платформата Embedded+ съчетава опциите на процесорите Ryzen Embedded и мащабируемите чипове Versal AI Edge в едно готово или съвсем готово решение. С тази платформа производителят се насочва към области, в които се изисква по едно и също време висока изчислителна мощ и висока енергийна успеваемост. Платформата дава опция за работа на другите AI логаритми. Както и за ръководство на данни в действително време от разнообразни сензорни системи. Те интензивно се употребяват в актуалните индустриални сюжети и среди.

Решенията Embedded+ са предопределени за ODM сътрудниците на AMD. Те могат да бъдат извънредно потребни при сюжети на приложение, при които се изисква оптималната действеност сред систематичните съставни елементи и софтуера. Ето за какво Embedded+, да вземем за пример, може да се употребява в безпилотните системи за шофиране, диагностичното здравно съоръжение и високопрецизните индустриални системи. Архитектурата AMD Embedded+ поддържа разнородни работни натоварвания, предопределени за разнообразни типове процесори, в това число x86-съвместими и Arm решения. Освен това тя може да работи с такива принадлежности за изкуствен интелект и FPGA структури, които обезпечават еластичност и мащабируемост за вградени компютърни решения в разнообразни промишлености.

Архитектурата AMD Embedded+ обезпечава необятна съгласуемост с разнообразни видове датчици и обвързваните с тях интерфейси. Тя поддържа непосредствено свързване на общоприети периферни устройства. Това става посредством Ethernet, USB, HDMI и DisplayPort. Вградените процесори AMD Ryzen на платформата могат да обработват входните данни от нормални датчици за изображения. Включително RGB, монохромни и даже актуалните невроморфни видове. Същевременно се поддържат общоприети индустриални датчици за изображения като MIPI и LVDS.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР