Амбицията на Банско да е град за целогодишен туризъм е

...
Амбицията на Банско да е град за целогодишен туризъм е
Коментари Харесай

В Банско има опасни и подвеждащи дефицити, свързани с пътната безопасност

Амбицията на Банско да е град за целогодишен туризъм е похвална, само че пълноценната й реализация включва и положителната организация на придвижването.
А в нея специалисти от Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП) откриха дефицити, които подвеждат участниците в придвижването, основават предпоставки за произшествия, само че и удобна среда за санкциониране на водачи за това, че не са се съобразили с нелогичните инструкции на другите типове маркировка. Констатациите на ЕЦТП са въз основата на персоналния опит като участници в придвижването, само че и на подробен оглед в няколко зони.

Целенасочена инспекцията бе осъществена в стеснен сектор, само че все пак бе установено, че генералният проект на общината е признат в нарушаване на настоящата Наредба №1 за организация на придвижването по пътищата, като от общо осем наложителни схеми са направени единствено три. В останалата си част този стратегически документ, който съставлява и основа на пътната сигурност в обитаемоте места, е цялостен с неточности и грешки.

Множество проблеми бяха открити на ул. " Охрид " и кръстовища с нея, както и на ул. " Шипка ", ул. " Цар Симеон ", ул. " Баньо Маринов " и други ЕЦТП разполага със снимков материал в поддръжка на констатациите си и е подготвен да ги даде на заинтригуваните. Центърът е изготвил отчет, който към този момент е входиран в община Бнско.
Смятаме, че е неотложно общинското управление бързо да вземе отношение по проблемите, с цел да се подсигурява сигурността на участниците в придвижването - освен локалните, само че и многочислените посетители, в това число тези, които ще посетят Банско във връзка със надпреварата от Световната купа по ски алпийски дисциплини в края на месец февруари.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР