Амбицията ми е следващите редовни кабинети да нямат избор и

...
Амбицията ми е следващите редовни кабинети да нямат избор и
Коментари Харесай

Пускат АМ Европа до Нова година, но без последния слой асфалт

Амбицията ми е идващите постоянни кабинети да нямат избор и да би трябвало да завършат строителството на всички инфраструктурни обекти, сподели Иван Шишков

" Имам увещание от строителите, че придвижването по Автомагистрала " Европа " може да бъде пуснато краткотрайно до Нова година, само че няма да бъде положен последният пласт асфалт, защото студеното време към този момент не го разрешава ". Това съобщи в ефира на  регионалният министър Иван Шишков.

Големият проблем на Автомагистрала " Европа " е градежът на лота сред София и Сливница, който беше спрян за седем месеца, уточни министърът.  " Имаше проблеми с кмета на Костинброд, подписах съглашение, само че седемте месеца няма кой да ги върне - след четири-пет месеца като свърши отчуждаването, ще имаме опция да стартираме да строим и този сектор, само че евентуално ще загубим част от европейското финансиране ".

За да има действителни градежи, би трябвало да има в точния момент осъществено планиране и отчуждаване, акцентира Шишков. По интерконектора с Гърция са останали избрани строителни действия, които се чака да бъдат приключени през втория и третия стадий на плана, сподели още той.  " Имаше веднъж, който не беше приключен и който не се строеше, оптичен кабел, който би трябвало да бъде построен, по има прогрес. И противоерозионните ограничения, които също доста ме тормозят, тъй като това, което сме създали, е доста хубаво, само че природата би трябвало да бъде непокътната ".

И към този миг планът не е на 99% приключен, разяснява той.  " Амбицията ми е да приказвам за всичко, което не е свършено и да стартира да се проектира всичко, което не е проектирано преди 5 - 10 години, тъй че идващите постоянни кабинети да нямат избор и да би трябвало да завършат строителството на всички инфраструктурни обекти, за които както вие, по този начин и феновете за първи път чуха ", съобщи Шишков.

Като образец той уточни оповестяването на пътя от Велико Търново до Бяла за обект от национално значение. Одобрени са подробни устройствени проекти за завършването му. 

Иван Шишков увери, че ремонтът на тунела под Шипченския проход няма да бъде спрян, а ще се осъществя в идващия програмен интервал на министерството. 

" Тунелът под Шипка е една част от този строителен безпорядък, който е заварил кабинетът. Не съм казвал, че ще бъде спиран. Казах само, че няма сериозен смисъл, тъй като обходът на Габрово е с по една лента в двете направления. Тунелът под Шипка е очакван по същия метод. Ефектът от тунела в този момент ще е най-малък и ще се дадат доста пари ", съобщи министърът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР