„Амбицията, която имаме е в следващото Народно събрание да има

...
„Амбицията, която имаме е в следващото Народно събрание да има
Коментари Харесай

Продължаваме промяната: Бихме работили с ГЕРБ и ДПС, ако си признаят грешките и корупцията

„ Амбицията, която имаме е в идващото Народно заседание да има 121 индивида, с които да работим, тъй че в идващия парламент да не забележим това, което видяхме в предишния, а да има стъпка напред “.

Това обявиха извънредно в „ 120 минути “ по bTV основателите на новия политически план „ Продължаваме промяната “ – някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Двамата позволиха да работят даже с Движение за права и свободи и ГЕРБ, стига да признаят за корупционния модел на ръководство през последните години.

„ Има хора от цялата палитра. Не би трябвало да се разделяме на ляво и дясно, на честни и нечестни хора. В идващия парламент нашата обща задача е да има 121 индивида, с които можем да работим “, добави той.

По думите им задачата е да има нулева корупция и прекъсване на кражбите. „ Ако има логичен проект, най-разнообразни хора могат да се обединят и да го поддържат. Видях го с бюджета, мина актуализацията без народен представител от служебния кабинет. Истината е, че от съвсем всички политически сили на бюджетна комисия имаше градивни оферти “, добави Василев.

Двамата обясниха, че досега са разговаряли със седем дребни партии, които да бъдат мандатоносител на плана им. Имат две условия – да не желаят пари и да нямат оферти за листите.

Относно претендентите за депутати от техния план, те би трябвало да дават отговор на следните критерии:

Да подпишат контракт за честност (да покажат финансовия си баланс);
Да има добра кариера отвън политиката;
Името му да не е забъркано в скандали;
Да не е бил допълнително от една партия;

Петков увери, че всички претенденти ще бъдат подробно тествани.

„ Когато предлагането е такова: „ Повярвайте ни, подкрепете ни, видяхте какво можем. Бъдете част от смяната “. Има доста партии, които споделят: „ Не, не – това не е за нас “. Но има няколко партии, които споделиха: „ Ами, да, ние сме подготвени да сме част от смяната “, изясни Петков.

Относно срещата с водача на „ Екогласност “ Емил Георгиев, Петков съобщи: „ Моят татко едно време беше част от „ Екогласност “. Той беше от хората, които правеха живите вериги към Народното събрание. В моята глава марката „ Екогласност “ беше бранд на смяната “ и когато мой другар сподели: „ Срещни се с тях “, аз се сетих за татко ми “.

Те обясниха, че до дни ще стане ясно името на партията мандатоносител, като означиха, че това не е Политическа партия МИР.

На въпрос биха ли работили с Движение за права и свободи, Василев съобщи: „ Ако Движение за права и свободи кажат: „ Да, „ Магнитски “ е същинското изражение на това, което се случва в България. Да, господин Пеевски в действителност е просрочил няколко закона. Да, има неприятни практики и корупция, и ние сме подготвени да се откажем от този метод на правене на бизнес и политика “. Тогава – може би “.

По думите на Петков същото важи и за ГЕРБ. „ Ако ГЕРБ кажат: „ Направихме голяма неточност, като сложихме 630 млн. лева без публични поръчки “. Ако кажат: „ Съжаляваме, че нямахме даже строителни позволения за язовирите “. Ако кажат: „ Беше погрешно да похарчим 190 млн. лева, с цел да създадем Правителствен комплекс “. Тогава – за какво не “, добави Петков.

Бившият длъжностен министър на стопанската система добави, че от десния набор вижда доста съидейници и би работил с тях. Допусна, че би работил още с хора от „ Изправи се БГ! Ние идваме " и Българска социалистическа партия, загатна и Мика Зайкова от „ ИТН ".

Източник: Епицентър

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР