Амбиция на Хърватия и България е заедно да влезем в

...
Амбиция на Хърватия и България е заедно да влезем в
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова и хърватският премиер Пленкович се обявиха за приемането заедно на България и Хърватия в Шенген

Амбиция на Хърватия и България е дружно да влезем в Шенген.

Това съобщи министър-председателят на Република Хърватия Андрей Пленкович на среща в Загреб с вицепрезидента Илияна Йотова.

„ Важно е, че чухме още един път поддръжката на Хърватия и желанието дружно да извървим пътя към участие в Шенген “, уточни Йотова и срещна Пленкович с целия развой по присъединението на България от 2011 година насам и несъгласието на някои страни членки. „ Опасно е заместването на техническите критерии, които България е изпълнила, с политически критерии. Това поражда евроскептицизъм измежду българските жители “, акцентира вицепрезидентът. Тя изрази вяра до края на годината да бъде взето решение за приемането на България, Румъния и Хърватия.

Българският вицепрезидент и хърватският министър председател акцентираха обичайно положителните връзки сред двете страни, както и общите цели в границите на Европейския съюз.

Йотова и Пленкович разискаха и идното през 2023 година присъединение на Хърватия към еврозоната. Темата по-рано Йотова разяснява и с министъра на външните работи и европейските въпроси Гордан Гърлич Радман. Хърватското държавно управление организира от две години необятна осведомителна акция за изгодите от приемането на единната европейска валута.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР