Амбициозният тим на Фуенлабрада няма да получи шанс да участва

...
Амбициозният тим на Фуенлабрада няма да получи шанс да участва
Коментари Харесай

Официално: вирусът уби мечтата на Фуенлабрада

Амбициозният отбор на Фуенлабрада няма да получи късмет да взе участие в плейофите за влизане в Ла Лига. Общо 28 души от втородивизионния отбор - футболисти, треньори и публични лица, са болни от ковид, като броят им се усилва през последните дни. Освен това един от тях беше признат в болница. В тази връзка Испанската футболна лига взе решение да анулира останалия финален мач на отбора против Депортиво Ла Коруня, където даже точка в него щеше да е задоволителна на Фуенлабрада да влезе в зоната за баражи. Вместо това напред към плейофите продължава Елче. В баражите спорят отборите от трето до шесто място.

Двубоят в Ла Коруня трябваше да се състои още на 20 юли, само че беше отсрочен в изчакване на нормализиране на здравната картина в отбора на гостите. Тъй като обаче усъвършенстване няма, Лигата непосредствено анулира срещата.
 Испански клуб разгласи нови 12 случая на COVID-19 и общо 28 инфектирани
Депортиво пък изпада, като това беше ясно и преди тази среща.

За елита към този момент се класираха първите два тима в шампионата - Уеска и Кадис. Двойките на баражите са Сарагоса - Елче и Алмерия - Жирона, като един от тези четири отбора също ще продължи нагоре.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР