Амбициозни във всичко - даже в плановете си за пенсиониране.

...
Амбициозни във всичко - даже в плановете си за пенсиониране.
Коментари Харесай

Gen Z искат да се пенсионират на 61 - защо няма да им се получи

Амбициозни във всичко - дори в проектите си за пенсиониране. Това са родените сред 1996 година и 2010 година представители на т.нар Поколение Z, излиза наяве от резултатите на измежду 1000 американци от разнообразни генерации. Младежите чакат да се отдадат на заслужена отмора приблизително на 61-годишна възраст - доста по-рано спрямо предходните поколения. Малцина обаче ще реализиран това, написа Yahoo Finance в собствен материал.

Цели 99% от хората сред 21 и 26 през днешния ден признават, че им е мъчно да икономисват за старините си. Това още веднъж е доста по-различен резултат спрямо предходните генерации.
 Gen Z към този момент не са деца, а сътрудници и чиновници: Как да поддържаме връзка с тях
Gen Z към този момент не са деца, а сътрудници и чиновници: Как да поддържаме връзка с тях

Най-младите работещи хора са част от едно доста друго потомство

Милениъл поколението (родените през 80-те и първата половина на 90-те) чака пенсиониране на 64, само че и 88% не са подготвени финансово за това. Gen X (родените до края на 70-те) се надяват да не работят на 65 година, само че цели 91% се затрудняват да икономисват за тази цел. Бейби бумърите, които към този момент са покрай напускането на трудовата мощ гледат най-реалистично с упованието при тях този миг да пристигна на 68-годишна възраст - само че и при тях по-голямата част е финансово затруднена.

Макар и годни за Съединени американски щати, резултатите се припокриват с всеобщите настройки в западния свят.

Голямата спънка

54% от Gen Z показват възходящите цени като най-голямото предизвикателство. " Плаща се повече на бензиностанцията. Плаща се повече в магазина за хранителни артикули. Струва по-скъпо да вземеш заем в този момент, в сравнение с преди година. Инфлацията по този начин сега отхапва повече от заплатата, в сравнение с преди. Това е изключително правилно за младите генерации, които към момента не печелят толкоз, че да превъзмогнат скока на цените ", разяснява Марси Стюарт от Schwab Workplace Financial Services.



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

Затова и съгласно специалистите младежите сега усещат по-голямо финансово напрежение - те стартират кариерите си в комплицирана икономическа среда, а в това време са амбициозни във връзка с проектите си за пенсиониране. За цели 26% от Gen Z стресът от финансовите проблеми е толкоз огромен, че въздейства на качеството на работата им.

Не е единствено заплатата

Оказва се, че за най-младите работещи общественият пакет става все по-голям от размера на заплатата. Цели 86% от запитаните в тази демографска група са на това мнение. За съпоставяне, при поколението на родителите им (Gen X) единствено 60% избират по-добър обществен пакет пред повдигане на възнаграждението.

Експертът по проблемите на Gen Z доктор Кори Сиймилър разяснява пред Yahoo Finance разяснява, че това е в действителност прогресивен мироглед - " да влагат в някакъв тип обществена защитна мрежа посредством работодателя си в случаите, когато няма по какъв начин другояче да се възползват от нея ". Например - за достъп до качествено опазване на здравето.
 Gen Z не помнят света без iPhone... само че им е мъчно в офиса
Gen Z не помнят света без iPhone... само че им е мъчно в офиса

Младежите всеобщо имат проблеми с съществени технологии, които се употребяват от десетилетия

Младежите се оказват по-склонни от предходните генерации да търсят професионален финансов съвет.

Експертите от в този момент имат подобен за тях и той е повсеместен - не бързайте да се пенсионирате. Причината е в напредъка на медицината и непрестанно повишаващата се междинна дълготрайност на живота. Очакването е в Gen Z да има повече дълголетници, в сравнение с по всяко време било в историята - а щастливите старини изискват деликатно обмисляне и немалки спестявания, които може и да не стигнат първите 61 години от живота.

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР