Амбициозната строителна програма на община Монтана този сезон е в

...
Амбициозната строителна програма на община Монтана този сезон е в
Коментари Харесай

Община Монтана отвори 40 строителни обекта

Амбициозната строителна стратегия на община Монтана този сезон е в разгара си.

Работи се по 40 обекта, съобщи кметът Златко Живков. Това предизвика хората и към локалната власт са отправени доста претенции за спомагателна работа, разяснява той. По думите му  до  средата на годината програмата за 23-те села да бъде изпълнена 90 на 100. В нея са включени читалищата в Долно Белотинци, Николово  и Липен, планирането на парка в центъра на Долна Рикса,  довършването на църквата в Крапчене, ремонт на четвъртокласни пътища до Безденица и сред селата Клисурица, Долна Рикса и Славотин. Успоредно с това се работи по профилактиката и обновяването на уличното осветяване на всички места.

В града интензивно се обновяват междублоковите пространства. По искане на живеещите следва към предварителните обекти да бъдат включени и прилежащите площи към пет жилищни кооперации на бул. Трети март ”. Стартира работата в пространството към бл.18 в ж.к. „ Младост ”. Основният ремонт на правата на бул. „ Христо Ботев ” /в региона на гарата/, на централния площад и градежът на младежкия център не престават. На 13 и 14 юли на площад „ Жеравица ” ще бъде спряна работата, поради празника на града. Тогава в Монтана се чакат 5000 посетители от 12 страни. Поканени са посланици, делегации от партньорски градове и танцови групи за интернационалния фолклорен фестивал.

В идващите два дни – 27 и 28 май кметът Живков ще бъде на посещаване в сръбския град Пирот дружно с група от 30 деца. Те ще играят футбол с връстниците си там. Монтана и Пирот са водачи в програмата на Европейския съюз за трансгранично съдействие. Очаква се при гостуването да бъдат разисквани хрумвания за планове през идващия интервал. „ Вече имаме три оферти, върху които работим ”, посочи кметът на Монтана. Те са за в областта на образованието, екологията и туризма.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР